avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate andrea.04

Activitate andrea.04

Răspuns la discuția Atribuire CNP
Am cetățenie română. Și mama are cetățenie, cât și fratele meu.
Am văzut că e posibil să dau cerere și la Galați însă cei de aici mi-au spus că va fi prea mult timp pierdut și să mă duc eu la Timișoara.
Nu pot să plec la Timișoara fiind un drum prea lung și timp pierdut, sunt în sesiune și îmi este greu să mă mobilizez. Aș vrea să știu dacă pot să dau cerere la București
Am contactat Direcția de Evidență a populației din București și am primit răspuns cum că nu contează locul nașterii, și mi-au adus la cunoștință cu ce documente trebuie să mă prezint (Certificat de cetățenie, pașaport, și cel de naștere)
Discuție Atribuire CNP
Bună!

Sunt din Republica Moldova și aș vrea sa continui procesul de obținere a actelor necesare (certificat de naștere cu cnp, pașaport românesc).

M-am nascut în anul 2004, la Timișoara, ambii părinti fiind cetățeni moldoveni, fară acte românești, fara viza, doar cu permis de sedere si fara cetatenie. Din aceasta cauza nu mi s-a atribuit CNP.
Am dat cerere la Consulatul Roman din Chisinau in iulie 2023. Acum câteva luni l-am luat de la consulat si din nefericire, nu mi s-a atribuit CNP nici acum, a fost o greșeală făcută de cei de la Chișinău.
Aș dori să întreb dacă pot pleca la București pentru a continua actele căci nu pot pleca până la Timișoara, căci am multe examene și nu pot lipsi de la ele.

Mulțumesc mult!
Răspuns la discuția CNP
Buna. La momentul de fata mama mea are urmatoarele acte: cetatenie, pasaport, certificat de nastere. Am dat la duplicat vara trecuta pentru cnp si astazi l-am primit faram. Deci, pana la urma, este imposibil sa primesc cnp chiar daca unul din parinti are acte?
Discuție CNP
Buna, as vrea sa pun si eu o intrebare cu care ma chinui de ceva vreme...

Eu am depus o cerere la Ambasada României din Chișinău pentru obținerea unui duplicat al certificatului meu de naștere românesc. Era vorba despre o problema si anume, lipsa Codul Numeric Personal (CNP). M am nascut la Timisoara, in 2004. Ambii parinti la momentul dat nu aveau decat acte moldovenesti. As dori sa stiu daca a fost o greseala cand mi s a facut certificatul sau daca chiar a existat vreo lege care sa sublinieze faptul ca cei nascuti in Romania cu parinti moldoveni, nu li se atribuie CNP. Acum cateva luni in urma mai exact in iulie 2023, am depus cerere la comsulat pentru duplicat. Nici un semn de viata pana acum, absolut nimic. Le-am trimis mesaje, au zis ca ei nu cunosc nimic despre starea cererii depuse si nu ma pot ajuta deloc.. Am nevoie de certificat pentru a-mi face mai departe pasaportul romanesc caci vreau sa plec in Erasmus.Multumesc mult!