Am o problema la a carei solutionare as avea nevoie de ajutorul dvs:
Am un apartament, proprietate personala, intr-un imobil-bloc care are si curte. Imobilul-bloc are teren aferent aflat in proprietate de aprox. 1000mp, imprejmuiti cu gard si poarta de acces ( curte, cum am spus mai sus). Problema este urmatoarea: ceilalti proprietari spun ca nu am dreptul sa parchez masina in curte pentru ca apartamentul meu este la demisol, iar cei de la demisol, pentru ca acele apartamente au fost contruite si vandute mult mai tarziu decat restul apartamentelor din bloc, nu au cota parte de teren in curte.
Mentionez faptul ca in curte nu sunt delimitate si nici trasate locuri de parcare, inregistrate in vreun fel, si nimeni nu plateste impozit pentru locul in care isi parcheaza masina. Pur si simplu fiecare, in ordinea in care si-a achizitionat un autoturism, a parcat undeva si a spus: "asta e locul meu". Problema este ca sunt aprox. 40 de apartamente in bloc si in curte incap vreo 15 masini.
La mine in contractul de vanzare-cumparare este mentionat faptul ca imi revine o cota parte de 2,18% din partile si dependintele comune ale intregului imobil si o suprafata de teren in folosinta de 7,251mp. Eu credeam ca acei 7,251 mp in folosinta imi permit sa parchez in curte dar vecinii spun ca nu e asa: eu am teren in folosinta ( adica sa intru in curte, sa ies din curte, sa ma duc la ghena ) pe cand ei au teren in proprietate, ceea ce le permite sa parcheze.
Intrebarea: au dreptate sau doar ma plimba cu presul? Se poate ca ei sa aiba teren in proprietate in curte ( apropo, care este terenul fiecaruia daca nu este nimic delimitat in curte? ) iar eu fiind la subsol sa am doar in folosinta? Ce inseamna de fapt acest teren in folosinta?
Multumesc!
Revin in atentia dumneavoastra... inca nu s-a solutionat cazul meu...si acum cateva zile mi s-a cerut desfasuratorul din seara accidentului si mi-a zis domnul inspector ca nu crede ca e facut de mine accidentul, ca e facut de un profesionist. Ce intorsura poate lua o intamplare nefericita. Nu pot sa imi dau seama pentru ce imi cere desfasuratorul telefonului mobil. In seara aceea normal ca mi-am sunat 1-2 prieteni carora sa le zic ce am patit, apoi am sunat ca sa vina sa imi ia masina cu un slep.
Cine imi poate zice cam ce planuri au domnii inspectori de la asigurari? La ce sa ma astept si ce sa fac?
In urma cu 3 saptamani am avut un incident rutier neplacut. Era noapte, ploua, inainte de intrarea intr-o localitate a aparut in fata mea un caine si in incercarea de a-l evita am tras dreapta spre acostament. In zone respectiva era iarba pe acostament de vreo 20-30 cm si nu am observat un mic podet( cam de 15-20 cm) in dreapta caruia se afla un "crater" de un metru jumate si vreo 3-4 metri lungime pe directia carosabilului. Am incercat evit impactul, dar fiind ud carosabilul nu am reusit, si am acrosat cu partea de centru-dreapta capul acela de pod, si fiind mic m-a aruncat peste el in santz.
Domnii inspectori care au venit la constatare mi-au zis ca nu e posibil, ca e prea mare dauna pentru podetul acela asa mic, ca imi lipseste o bara antiruliu ( parca ) pe dreapta, si spun dumnealor ca nu e real. Au fost si au facut poze, masuratori, acum imi tot spun ca trebuie sa mai vina cineva sa faca poze si masuratori.
Ce pot eu face? Daca ei sustin ca fapta nu e reala ( ceea ce mi se pare absurd, pentru ca nu vad indicii care sa ii faca sa se gandeasca la asa ceva exceptand ce am zis eu mai sus ), cum pot sa rezolv problema?