avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme cu dauna la Asirom
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme cu dauna la Asirom

In urma cu 3 saptamani am avut un incident rutier neplacut. Era noapte, ploua, inainte de intrarea intr-o localitate a aparut in fata mea un caine si in incercarea de a-l evita am tras dreapta spre acostament. In zone respectiva era iarba pe acostament de vreo 20-30 cm si nu am observat un mic podet( cam de 15-20 cm) in dreapta caruia se afla un "crater" de un metru jumate si vreo 3-4 metri lungime pe directia carosabilului. Am incercat evit impactul, dar fiind ud carosabilul nu am reusit, si am acrosat cu partea de centru-dreapta capul acela de pod, si fiind mic m-a aruncat peste el in santz.
Domnii inspectori care au venit la constatare mi-au zis ca nu e posibil, ca e prea mare dauna pentru podetul acela asa mic, ca imi lipseste o bara antiruliu ( parca ) pe dreapta, si spun dumnealor ca nu e real. Au fost si au facut poze, masuratori, acum imi tot spun ca trebuie sa mai vina cineva sa faca poze si masuratori.

Ce pot eu face? Daca ei sustin ca fapta nu e reala ( ceea ce mi se pare absurd, pentru ca nu vad indicii care sa ii faca sa se gandeasca la asa ceva exceptand ce am zis eu mai sus ), cum pot sa rezolv problema?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:41, 3 Decembrie 2008
Se pare ca vor respinge solicitarea dvs. de despagubire.
Din acest motiv, va trebui sa va luati si dvs. masuri de prevedere.
Ati putea solicita efectuarea unei expertize extrajudiciare, dar nu e suficient, in conditiile explicate de dvs.
Astfel, va sugerez sa initiati o procedura speciala, prevazuta in codul de pr. civila, si anume, asigurarea dovezilor, in care dvs., reclamantul, veti solicita efectuarea unei expertize tehnice auto in care sa se stabileasca cauzele si imprejurarile producerii accidentului, cuantumul pagubelor si valoarea reala a autovehiculului ( daca e dauna totala).
Cu acea hotarare, veti obtine o proba care va fi definitorie in obtinerea banilor refuzati acum de catre asigurator.
sdianaviolina a scris:

Se pare ca vor respinge solicitarea dvs. de despagubire.
Din acest motiv, va trebui sa va luati si dvs. masuri de prevedere.
Ati putea solicita efectuarea unei expertize extrajudiciare, dar nu e suficient, in conditiile explicate de dvs.
Astfel, va sugerez sa initiati o procedura speciala, prevazuta in codul de pr. civila, si anume, asigurarea dovezilor, in care dvs., reclamantul, veti solicita efectuarea unei expertize tehnice auto in care sa se stabileasca cauzele si imprejurarile producerii accidentului, cuantumul pagubelor si valoarea reala a autovehiculului ( daca e dauna totala).
Cu acea hotarare, veti obtine o proba care va fi definitorie in obtinerea banilor refuzati acum de catre asigurator.

Aceasta este cea mai buna cale de urmat.
Succes.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru sfaturi!

Cui ar trebui sa solicit efectuarea acelei expertize tehnice si cam cat m-ar costa aceasta procedura speciala?
spynyx a scris:

Multumesc pentru sfaturi!

Cui ar trebui sa solicit efectuarea acelei expertize tehnice si cam cat m-ar costa aceasta procedura speciala?

Nu specificati care dintre expertize doriti s-o efectuati. D-na "sdianaviolina" v-a recomandat o procedura pentru asigurarea dovezilor, la care am susscris si eu. Daca mergeti pe aceasta cale trebuie sa introduceti o actiune in instanta si sa solicitati acest lucru. Procedura de efectuare a expertizei este cea standard.

Daca doriti efectuarea unei expertize extrajudiciare va alegeti personal un expert. Lista expertilor se gaseste pe site-ul Ministerului Justitiei sau la biroul pentru expertize judiciare din cadrul fiecarui tribunal. O asemenea expertiza va ajuta doar la justificarea pretentiilor. In cursul procesului se va dispune, probabil, efectuarea unei alte expertize judiciare. Nu cred ca merita o cheltuiala in plus.

Succes.

ing. Ioan Ciobanu
Revin in atentia dumneavoastra... inca nu s-a solutionat cazul meu...si acum cateva zile mi s-a cerut desfasuratorul din seara accidentului si mi-a zis domnul inspector ca nu crede ca e facut de mine accidentul, ca e facut de un profesionist. Ce intorsura poate lua o intamplare nefericita. Nu pot sa imi dau seama pentru ce imi cere desfasuratorul telefonului mobil. In seara aceea normal ca mi-am sunat 1-2 prieteni carora sa le zic ce am patit, apoi am sunat ca sa vina sa imi ia masina cu un slep.

Cine imi poate zice cam ce planuri au domnii inspectori de la asigurari? La ce sa ma astept si ce sa fac?

Alte discuții în legătură

O expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului? ruonscalafat ruonscalafat o expertiza tehnica auto poate fi efectuata fara ca expertul sa se prezinte la locul accidentului, fara sa vada masina si bicicleta (decat in fotogtafiile ... (vezi toată discuția)
Despăgubire rca Ioan131 Ioan131 Cu câteva zile în urmă am avut parte de un accident rutier. Am depășit o tipa care era cu mașina pe marginea drumului, am semnalizat intenția de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier inregistrat cu victime dany3087 dany3087 In data se 12 07 2008 in timp ce ma deplasam cu masina, depaseam un biciclist, pe sensul meu de mers dintr-o curte a iesit un autoturism brusc aproape de axul ... (vezi toată discuția)