avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier inregistrat cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier inregistrat cu victime

In data se 12 07 2008 in timp ce ma deplasam cu masina, depaseam un biciclist, pe sensul meu de mers dintr-o curte a iesit un autoturism brusc aproape de axul drumului neacordandu-ne prioritatea mie si biciclistului. biciclistul virand brusc stanga ajungand aproape de acostament, am virat cat am putut stanga l-am acrosat cu oglinda apoi am intrat intrun podet. Mi-au facut dosar penal,asta am aflat cand am primit comunicarea acasa, si intucat victima a necesitata numai 5 zile ingrijiri medicale si nu a avut nici o pretentie mi-au dat neinceperea urmariiri penale. Se pare ca m-au scos vinovat?
Se mai face proces verbal de contraventie? Politistul care ancheteaza mi-a spus cica nu. Va rog ajutatima. pagubele masinii sunt cam mari. Pot sa obtin ceva?
Cel mai recent răspuns: aliviu , utilizator 16:14, 4 Noiembrie 2008
Daca in urma accidentului partea vatamata a avut nevoie de numai de 5 zile de ingrijiri medicale , nu poate fi angajata raspunderea penala , pentru acest lucru fiind necesar un nr de peste 10 zile de ingrijiri medicale.
Din cele reltate de dvs , nu reiese vinovatia dvs in producerea accidentului , dupa cum am mentionat mai sus , nu veti fi tras la raspundere penala.Vinovatia i-ar reveni celui care nu a respectat regulile de circulatie pe acel sector de drum.
Daca masina dvs a fost avariata , dvs aveti dreptul la repararea prejudiciului (prejudiciul efectiv cauzat si beneficiul nerealizat.)
Succes.
Dosarul penal s-a solutionat cu NUP. Dar s-a stabilit cine este vinovat de producerea accidentului? Acest lucru este consemnat intr-un document (proces verbal de contraventie) fara de care nu se poate deschide dosar de dauna la societatea de asigurari.
Numai bine va doresc
ing. ioan Ciobanu
Agentul care ancheteaza cazul mi-a spus ca nu se mai face nici un proces verbal de contraventie, dar in schimb mi-a cerut RCA-ul pentru cel cu podetu. Vinovat cica eu?

Este cunoscut numarul de inmatriculare al autoturismului ce a iesit din curte si nu v-a acordat prioritate? Daca nu, sunteti tapul ispasitor.
Numai bine va doresc
ing. Ioan Ciobanu
In nici un caz nu trebuie sa lasati lucrurile in aceasta forma, intrucat politia deschide dosar penal, mai intotdeauna, impotriva celui care a accidentat direct victima, fara sa isi mai bata capul ulterior, daca partile nu o cer, sa se analizeze situatia si sa se constate vinovatia cuiva.
Asadar, dvs. puteti solicita efectuarea unei expertize, in instanta, prin procedura"asigurarea dovezilor", prin care sa se stabileasca exact raspunderea fiecaruia in producerea evenimentului. Functie de acest rezultat, veti putea sa va adresati si asiguratorului RCA al persoanei pe care o considerati dvs. vinovata, in vederea recuperarii pagubelor suferite.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa? danielopol danielopol Buna ziua, Acum cateva zile am avut un acident in care am fost implicat eu si un pieton aflat in stare de ebrietate. Eu trecusem cu aproximativ 7 m de ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin In urma cu cateva zile am fost implicat intru-un accident. Un bicilist a iesit in fata mea dupa o strada din partea stanga, a trecut de axul drumului si a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ContSters308495 ContSters308495 am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. ... (vezi toată discuția)