avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier inregistrat cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier inregistrat cu victime

In data se 12 07 2008 in timp ce ma deplasam cu masina, depaseam un biciclist, pe sensul meu de mers dintr-o curte a iesit un autoturism brusc aproape de axul drumului neacordandu-ne prioritatea mie si biciclistului. biciclistul virand brusc stanga ajungand aproape de acostament, am virat cat am putut stanga l-am acrosat cu oglinda apoi am intrat intrun podet. Mi-au facut dosar penal,asta am aflat cand am primit comunicarea acasa, si intucat victima a necesitata numai 5 zile ingrijiri medicale si nu a avut nici o pretentie mi-au dat neinceperea urmariiri penale. Se pare ca m-au scos vinovat?
Se mai face proces verbal de contraventie? Politistul care ancheteaza mi-a spus cica nu. Va rog ajutatima. pagubele masinii sunt cam mari. Pot sa obtin ceva?
Cel mai recent răspuns: aliviu , utilizator 16:14, 4 Noiembrie 2008
Buna ziua ,
Am si eu o intrebare.
Am fost implicat intr-un accident soldat cu ranirea usoara a unei persoane.
Victima nu are zile de internare si ingrijiri medicale dar a fost chemata slavarea.
In accident au fost implicate 5 masini.
Cercetarea penala s-a incheiat cu NUP deoarece victima a dat declaratie ca nu are nici o pretentie.
Cand anume se va stabili cine e vinovatul pentru producerea accidentului?
Cand se va incheia procesul verbal de contraventie?

Va multumesc.
probabil se va intampla ca si mai sus, daca a fost intocmit un dosar de cercetare penala nu conteaza ce solutie s-a dat, dar nu se mai intocmeste proces-verbal de contraventie in care sa fie stabilita persoana vinovata.
Insa, pentru orice lamuriri, e bine sa intrebati acest fapt la politia rutiera. Daca raspunsul e negativ, atunci va trebui sa va adresati instantei sa constate cine e vinovatul. Referitor la conservarea probelor pentru despagubiri, cititi ce am scris anterior cu privire la acel tip de proces numit 'asigurarea dovezilor".
Referitor la accidentul de mai sus unul din cei implicati are masina inmatricula in Spania si vrea sa o repare pe RCA-ul celui vinovat.
Cercetarea penala s-a incheiat cu propunere NUP, dosarul urman sa ajunga saptamana aceasta la procuratura.
Ce are de facut cel cu masina cu numar de Spania?
Celalti au reparat masinile pe casco.
In anexa 2 cei de la rutiera nu au scris decat ca a fost implicat intr-un accident cu vitime.
Cand (sau cum) se poate afla cine a fost vinovat?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa? danielopol danielopol Buna ziua, Acum cateva zile am avut un acident in care am fost implicat eu si un pieton aflat in stare de ebrietate. Eu trecusem cu aproximativ 7 m de ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin In urma cu cateva zile am fost implicat intru-un accident. Un bicilist a iesit in fata mea dupa o strada din partea stanga, a trecut de axul drumului si a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ContSters308495 ContSters308495 am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. ... (vezi toată discuția)