avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate bebelusha3232

Activitate bebelusha3232

Răspuns la discuția nelamurire legata de divort
va multumesc!si in cazul copilului,cand i se ia in considerare dorinta de a sta cu unul dintre cei doi parinti?
cine stie sa imi spuna cateva lucruri legate de divort?de ex,de la ce varsta un copil este intrebat cu cine vrea sa ramana?si daca vreau sa divortez de sotul meu care nu ma mai respecta,pana la incheierea divortului sunt obligata sa traiesc sub acelasi acoperis cu el?avem o locuinta comuna si nici unul din noi nu are unde sa plece de aici?cum se procedeaza in astfel de cazuri?daca e o persoana violenta trebuie sa imparti in continuare aceeasi locuinta?astept cu nerabdare raspunsuri!multumesc!
Răspuns la discuția situatie delicata cu un copil
trope_doi a scris:

De ce credeti ca socrii nu vorbesc urat cand sunteti si dv acolo? Cand ar fi vrut sa va loveasca socrul erati acolo, impreuna cu minorul... chiar daca acesta nu a fost in apropiere. Nu aveti de unde sti daca cei doi au acelasi comportament cand dv nu sunteti prezenta. Mergand la socrii va atrageti si mai mult "dragostea” lor. Copilul are doar doi ani, deocamdata – ce intelege el din ceea ce ii spun acestia despre dv.? Sigur, aude; dar cat pricepe?
Aveti dreptul legal pt o asemenea pretentie, dar nu este in interesul nimanui – in sensul ca nu veti face decat sa accentuati conflictul. Ii chemati in judecata... si dovediti influenta grava negativa pe care o au bunicii asupra nepotului. Gasiti martori care sa afirme – in sprijinul dv – ca cei doi "sunt foarte violenti si batjocoritori cu cei din jur” in prezenta copilului si ca il invata acelasi comportament? Pe de alta parte, socrii vor spune si ei ce au pe suflet – se va ajunge la spalarea rufelor in public si nu e avantajos pt nimeni. Se vor deteriora (si mai mult?) relatiile cu sotul dv. Tind sa cred ca au asemenea manifestari mai mult fata de dv decat fata de altii (vecini, rude...).
Cred ca in fiecare mesaj vi s-a scris ca e mic deocamdata copilul si influentele negative de scurta durata pot fi "sterse” de influentele pozitive de lunga durata.
Faceti cum credeti, dar nu stiu cat e de buna solutia cu instanta, cu reclamatii de alte feluri...

si atunci ce am de facut? sa ma resemnez?sa accept acest comportament?copilul e mic acum,dar va creste...si atunci ce se va intampla?si..da.ei au comportament violent fata de multe persoane..socrul meu e un bataus cunoscut.asta da,nu stiu cine va depune marturie impotriva lui!
Răspuns la discuția incredintare minor
va rog sa imi spuneti,inceand cu ce varsta ar putea fi incredintata tatalui,intr-o situatie similara?multumesc!
buna seara!as vrea sa cer un sfat celor de aici.momentan locuiesc in Italia cu sotul si fetita noastra,nou-nascuta, de o luna.tatl meu,care locuieste in Romania,s-a imbolnavit grav.as vrea sa vin sa il ingrijesc,insa sotul nu este de acord.as vrea sa stiu daca,in cazul in care vin in tara cu fetita si vreau sa divortez ,imi pot pierde fetita daca inca nu am un loc de munc astabil.am in vedere varsta frageda a copilului.pot beneficia de un ajutor social pentru copil, pana la gasirea unui loc de munca?