avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna seara!as vrea sa cer un sfat celor de aici.momentan locuiesc in Italia cu sotul si fetita noastra,nou-nascuta, de o luna.tatl meu,care locuieste in Romania,s-a imbolnavit grav.as vrea sa vin sa il ingrijesc,insa sotul nu este de acord.as vrea sa stiu daca,in cazul in care vin in tara cu fetita si vreau sa divortez ,imi pot pierde fetita daca inca nu am un loc de munc astabil.am in vedere varsta frageda a copilului.pot beneficia de un ajutor social pentru copil, pana la gasirea unui loc de munca?
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2008
bebelusha3232, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Ana-Roxana Alexe , Avocat 12:46, 19 Noiembrie 2008
Avind in vedere visrta frageda a minorei precum si imprejurarea ca are nevoie de sprijinul real al dv. ca mama nu
va fi incredintata in nici un caz tatalui, chiar daca nu ati avea inca un loc de munca. Puteti beneficia de alocatia de stat pentru copii ca si de alocatia acordata famililor momoparentale
va rog sa imi spuneti,inceand cu ce varsta ar putea fi incredintata tatalui,intr-o situatie similara?multumesc!
Nu exista o limita de varsta.Incredintarea minorului se face dupa anumite criterii mult mai importante decat varsta.Se iau in considerare mijloacele de care dispune parintele,si aici nu ma refer doar la bani,ci si la spatiul de locuit,spre exemplu,,spatiu care trebuie sa ii ofere minorului toate conditiile necesare pentru o dezvoltare armonioasa.Daca dumneavoastra ca mama ati fi fost o femeie care consuma frecvent bauturi alcoolice,atunci credeti ca ar fi avut vreo importanta varsta copilului?Cu siguranta nu ar fi avut si copilul ar fi ajuns la tatal sau.
Important este sa dovediti in instanta ca sunteti o mama responsabila,ca va iubiti copilul,ca beneficiati si de sprijinul parintilor de exemplu.Nu este necesar sa aveti o locuinta proprietate personala,este suficient sa faceti dovada ca locuinti intr-un spatiu decent ,curat,unde ii puteti oferi toate conditiile copilului dumneavoastra.
Daca nu exista motive temeinice care sa duca la concluzia ca nu ati fi o mama buna atunci puteti sta linistita.Copilul cu siguranta va ramane la dvs,chiar dc momentan nu lucrati.

av.Alexe Ana-Roxana
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2008
Avocat Ana-Roxana Alexe, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil in relatie de cuncubinaj freenet freenet Am si eu o intrebare,traiesc intr-o relatie de cuncubinaj de 6 ani si avem o fetita de 6 luni,as dori sa ma despart dar as dori ca fetita sa ramana la ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi ia sugaru de 2 luni daca divortez mikiank mikiank buna ziua!am si eu o problema nu prea ma mai inteleg cu sotul meu si as vrea sa stiu dak el ar putea sa imi ia fata de 2 luni dak s-ar ajunge la divort.tin sa ... (vezi toată discuția)
Custodia unui bebelus de 8 luni din concubinaj. Christine12 Christine12 Buna seara! As dori sa stiu daca tatal are vreo sansa sa castige custodia copilului nostru. Acesta consuma zilnic bautura ,insa nu lovire s.a Doar ca situatia ... (vezi toată discuția)