avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia unui bebelus de 8 luni din concubinaj.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia unui bebelus de 8 luni din concubinaj.

Buna seara! As dori sa stiu daca tatal are vreo sansa sa castige custodia copilului nostru. Acesta consuma zilnic bautura ,insa nu lovire s.a Doar ca situatia este complicata nu ne mai intelegem, el la bautura nu renunta si pe primul loc fiind el dupa noi. Ce pot face ca sa stiu ca, copilul imi va fi incredintat in totalitate mie iar tatal decat dreptul la vizite?Este nevoie sa am o locuinta pe numele meu, sau se poate sa am domiciliu la tatal meu sau mama mea. Acesta este un impediment pentru a nu mi da copilul?Va rog sa ma ajuta-ti!
Dacă dovediți că puteți avea o locuință stabilă, chiar dacă este la părinții dvs., nu este niciun impediment. Copilul poate rămâne cu dvs., să aveți grijă de el, însă tatăl, în afară de un program de relații personale cu minorul va avea și autoritatea părintească în continuare, conform legii.
Avand in vedere cele afirmate de dumneavoastra, anume consumul constant de alcool al fostului partener de viata, locuinta minorului va fi stabilita la dumneavoastra.

Instanta de judecata trebuie sa aiba in vedere si varsta frageda a minorului.

Se va tine seama de modalitatea in care dumneavoastra, respectiv fostul partener de viata v-ati indeplinit atributiile parentale.

Cata vreme dumneavoastra asigurati procesul de crestere si educare a minorei, si retinand dependenta prezentata de tatal acesteia, instanta de judecata poate dispune ca dumneavoastra sa exercitati singura autoritatea parinteasca.

Alcoolismul reprezinta unul din motivele temeinice care atrage acordarea autoritatii exclusive.

Programul de vizitare poate fi unul redus, avand in vedere conduita fostului partener.

Nu trebuie sa detineti o locuinta , proprietatea dumneavoastra.

Instanta de judecata trebuie sa aiba in vedere faptul ca oferiti garantii materiale si morale , in vederea asigurarii subzistentei copilului.

Este avut in vedere principiul interesului superior al minorului.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligațiile tatălui fata de un copil din afara casatoriei Eliana27 Eliana27 Buna seara! Sunt mama unui băiețel de 8 ani, rezultat dintr-o relație de 12 ani cu un bărbat însurat. Recent, ne-am despărțit, iar familia lui îi ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Sofia2016 Sofia2016 Buna seara,fiti amabili sa mi raspundeti va rog.Sunt in divort cu sotul meu,avem o fetita de noua luni pe care inca o hranesc cu san dar nu numai.Va rog nu am ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Adda1989 Adda1989 Buna ziua. As avea nevoie de cateva informatii va rog frumos. Situatia sta cam asa. La varsta de 16 ani am avut o relatie cu un baiat, am ramas gravida si acum ... (vezi toată discuția)