avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa-mi ia sugaru de 2 luni daca divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa-mi ia sugaru de 2 luni daca divortez

buna ziua!am si eu o problema nu prea ma mai inteleg cu sotul meu si as vrea sa stiu dak el ar putea sa imi ia fata de 2 luni dak s-ar ajunge la divort.tin sa mentionez k eu momentan nu am nici un venit iar soacra cu care stau in casa are niste probleme cu depresiile?are sotul meu posibilitatea sa imi ia fata??va rog raspundeti-mi.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:01, 5 Iunie 2010
In nici un caz, si nu conteaza daca dvs realizati venituri ori nu. Un prim aspect il reprezinta varsta frageda a fetitei si in cazul in care veti divorta, si minora va v-a fi incredintata tatal va trebui sa plateasca o pensie de intretinere catre copil de pana la 1/4 din venitul net realizat lunar.
Buna ziua !
Avand in vedere varsta copilului si principiul fundamental al interesului superior al copilului in luarea unei decizii ce- l privesc, consider ca este greu de crezut ca un copil de 2 luni sa fie incredintat tatalui.
In alta ordine de idei, este foarte importanta si ancheta sociala desfasurata in acest sens de catre autoritatea competenta.
Cu stima !
buna ziua .
stati linistita . in nici un caz instanta nu-i va acorda minorul sotului dvs., in situatia de fata ! chiar daca nu realizati venituri , varsta frageda a minorului primeaza.
nici nu aveati cum sa lucrati in aceasta perioada , doar copilul are varsta de doua luni !!
eu sunt in aceeasi cauza dar sunt tatal fetitei mele de 1,5 luni....sotia mea nu are nici un venit ...eu sunt in concediu paternal dar acum sunt in strainatate cu fetita pana in iulie si am si o procura semnata de ea,ce sanse am sa ramana fetita la mine?sa ma ocup de cresterea si de educatia ei......ce trebuie sa fac sa raman in strainatate pana se gandeste ea sa divorteze?e bine in cauza mea sa bag eu divortul sau sa o las pe ea sa bage????
În speranta ca nu-i cu suparare, as dori sa adresez o întrebare, ambilor părinti, carora le inteleg ingrijorarea: ati incercat si o discutie amiabila in acest sens?
Potrivit legii 192/2006, în caz de divort, parintii pot hotara amiabil si cu privire la incredintarea minorilor și cu privire la indemnizatia de crestere si educare, programul ambilor părinti cu copilul?
Cand este posibil, de ce sa lasam un al treilea sa hotarasca pentru noi? Instanta va trebui sa ia act de intelegerea parintilor care astfel scapa de stres, se despart in bune conditii, pastrand o buna colaborare in interesul minorului.

Pentru acest lucru, puteti consulta un mediator din zona dumneavoastra.
In Spania, cu siguranta au mai multa experienta in acest sens.

P.S. Parintii se pot intelege asupra divortului si a cererilor accesorii si fara sa fi trecut un an de la casatorie.

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat! roxi_roxana roxi_roxana Buna ziua ,as dori daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema! Am avut prima infatisare la tribunal cu fostul sot,ptr drept de vizita,minora are 1an,iar acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)
Sotul meu violent ma ameninta ca imi ia fetita de numai 8 luni daca vreau sa divortez de el brya_deea brya_deea buna seara! ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi? st o mamik disperata, dak pot sa zic asa, din kuza sotului meu kre ar vrea sa-mi ia fetita.bebe meu are 8 ... (vezi toată discuția)