avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog un sfat!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog un sfat!

Buna ziua ,as dori daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema!
Am avut prima infatisare la tribunal cu fostul sot,ptr drept de vizita,minora are 1an,iar acum s-a stabilit ca la urmatorul termen,de judecata sa venim cu martori de ambele parti,si la el s-a cerut ancheta sociala la mine ca sa stiu conditiie,ca doar mie mi-a fost incredintat minora,as dori daca se pate sa ma lamuriti daca el va putea sa aiba dreptul de a lua minora de langa mama la o varsta asa frageda,ce poate sa stabileasca legea,va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra
Buna ziua! Va mai rog ceva ,cand am fost la tribunal judecatoarea a decis sa se faca ancheta sociala la el acasa dar el nu a fost prezent si nici cand a fost instiintat nu a dat vreun semn.Maine ne prezentam din nou si as vrea sa stiu daca mai are sanse sa castige dreptul la vizita sau ce anume o sa se intample din cauza ca el nu s-a prezentat cand a fost cei de la ancheta sociala la el acasa.Miltumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:10, 18 Martie 2008
Chiar daca in cadrul hotararii de divort vi s-a incredintat dvs.spre crestere si educare copilul, tatal nu pierde dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, decat doar in cazul in care ar fi decazut din drepturile parintesti.
Avand in vedere ca la divort nu s-a solicitat de catre tata solutionarea acestei probleme - dreptul de pastra legatura cu minorul - o poate face printr-o actiune separata, lucru care s-a si intamplat, dupa cum spuneti dvs.
Ancheta sociala este dispusa de instanta pentru a se convinge ca tatal copilului minor are conditii pentru a putea lua copilul dupa un program pe care il va stabili ulterior. In cazul in care reprezentantul de la Autoritatea Tutelara nu a gasit pe nimeni acasa la fostul sot, cel mai probabil, se va amina cauza pentru a se face acea ancheta sociala. Doar in cazul in care sotul dvs. nu se prezinta in instanta si nu isi sustine cererea, instanta o va putea respinge.
Dar stabilirea acestui program nu inseamna ca dvs. ati pierdut copilul ( din cate am inteles, tatal nu a cerut incredintarea minorului, ci doar dreptul de a-l vedea).
ai mai postat pe site un topic asemanator si cred ca nu vrei sa accepti faptul ca fostul sot tatal copilului are drept sa-si vada copilul , iar tu nu ai nici un drept sa privezi copilul de ocrotirea unuia dintre parinti chiar daca ti-a fost incredintat. INTERESUL COPILULUI PRIMEAZA ATAT IN INSTANTA CAT SI IN VIATA DE ZI CU ZI si nu interesul tau de a-ti tine copilul departe de tatal sau. Pacat ca nu sant si forumuri de consiliere psihologica ca ti-as fi recomandat unul X-(X-(
e bine elis:-/
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
ContSters7627, utilizator
Domnule Aditabora
Potrivit regulamentului de postare, mesajele care contin atacuri la persona vor fi sterse de catre moderatori. Asa ca va invit sa editati mesajul anterior.
aditabora a scris:

eu cred ca ai probleme grave psihologice , X-( , ai mai postat pe site un topic asemanator si cred ca nu vrei sa accepti faptul ca fostul sot tatal copilului are drept sa-si vada odrasla , iar tu nu ai nici un drept sa privezi copilul de ocrotirea unuia dintre parinti chiar daca ti-a fost incredintat. INTERESUL COPILULUI PRIMEAZA ATAT IN INSTANTA CAT SI IN VIATA DE ZI CU ZI si nu interesul meschin al tau de a-ti tine copilul departe de tatal sau. Pacat ca nu sant si forumuri de consiliere psihologica ca ti-as fi recomandat unul X-(X-(

Cam dur mesajul tau. Desi constat ca o mare parte din parintii despartiti nu fac diferenta intre interesul copilului si interesul sau personal.
l-am inghitit

Alte discuții în legătură

Un sfat daca se poate! roxi_roxana roxi_roxana -------------------------------------------------------------------------------- Buna ziua tuturor! Am si eu o fetita de 1an si 2luni,tatal nici macar ... (vezi toată discuția)
Ajutor roxi_roxana roxi_roxana Buna seara! Ma numesc roxana sunt din brasov si am si eu o problema! Sunt divortata si am o fetita de un an si doua luni. Tatal fetitei este fostul sot, nici ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori Maricica Palancianu Maricica Palancianu Stimati colegi, doresc sa va supun atentiei doua situatii juridice si va rog sa-mi transmiteti opiniile voastre: 1. Divort cu minori: mama a scapat de acasa ... (vezi toată discuția)