avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil in relatie de cuncubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil in relatie de cuncubinaj

Am si eu o intrebare,traiesc intr-o relatie de cuncubinaj de 6 ani si avem o fetita de 6 luni,as dori sa ma despart dar as dori ca fetita sa ramana la mine,adica la tata.Mentionez ca eu am luat concediu de crestere a copilului si ca 80% din timp de cand s-a nascut eu m-am ocupat de ea,mama nu mai alapteaza de la 4 luni si nici nu prea are timp sa se ocupe de ea,doar daca angajeaza o bona sau vine bunica.Ce sanse am sa ramana fetita la mine????Am loc de munca,locuinta in caz ca este si acesta un criteriu important.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
freenet, utilizator
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 10:57, 1 Martie 2011
In acest caz,trebuie sa introduceti in instanta o actiune de incredintare a minorului spre cresterre si educare,catre dumneavoastra.
Instanta de judecata,tinand seama de probatoriul administrat in cauza (ancheta sociala efectuata in cauza,martori,interogatoriu,acte etc.),dar si de conditiile de crestere/educare oferite de fiecare dintre parinti (si aici este vorba despre venit,locuinta,conditiile morale s.a.m.d.),va hotari caruia dintre parinti ii va incredinta copilul.
Avand in vedere varsta foarte frageda a copilului,sansele dvs. sunt destul de mici,insa nu este chiar imposibil ca fetita sa va fie incredintata. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor in afara casatoriei gggabriela gggabriela buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat. traiesc in concubinaj cu prietenul meu de aproape doi ani, din aceasta relatie s-a nascut o fetita care acum are ... (vezi toată discuția)
Copil mihaelamikimihaela mihaelamikimihaela incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)
Buna seara. divort, incredintare bebelus Erika_Alessandra Erika_Alessandra Eu si sotul vrem sa divortam. Avem o fetita de 6 luni. Ce sanse am sa-mi ramana mie fetita , avand in vedere ca nu am nici un venit? (vezi toată discuția)