Am si eu o intrebare,traiesc intr-o relatie de cuncubinaj de 6 ani si avem o fetita de 6 luni,as dori sa ma despart dar as dori ca fetita sa ramana la mine,adica la tata.Mentionez ca eu am luat concediu de crestere a copilului si ca 80% din timp de cand s-a nascut eu m-am ocupat de ea,mama nu mai alapteaza de la 4 luni si nici nu prea are timp sa se ocupe de ea,doar daca angajeaza o bona sau vine bunica.Ce sanse am sa ramana fetita la mine????Am loc de munca,locuinta in caz ca este si acesta un criteriu important.
In acest caz,trebuie sa introduceti in instanta o actiune de incredintare a minorului spre cresterre si educare,catre dumneavoastra.
Instanta de judecata,tinand seama de probatoriul administrat in cauza (ancheta sociala efectuata in cauza,martori,interogatoriu,acte etc.),dar si de conditiile de crestere/educare oferite de fiecare dintre parinti (si aici este vorba despre venit,locuinta,conditiile morale s.a.m.d.),va hotari caruia dintre parinti ii va incredinta copilul.
Avand in vedere varsta foarte frageda a copilului,sansele dvs. sunt destul de mici,insa nu este chiar imposibil ca fetita sa va fie incredintata. :)
Copil
mihaelamikimihaela
incredintarea bebelusului de 10 luni cui ii ramane in caz de despartire a doi parinti necasatoriti? mamei sau tatalui?sunt impreuna de aproape 2ani,el e ... (vezi toată discuția)