avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor in afara casatoriei

buna ziua

va rog sa ma ajutati cu un sfat.
traiesc in concubinaj cu prietenul meu de aproape doi ani, din aceasta relatie s-a nascut o fetita care acum are 2 luni. Vreau sa ma despart de tatal ei si sa cer custodia in istanta.
problema este ca el este medic, are cabinet , eu nu am decat 9 cls, un copil de 8 ani din alta casatorie, am custodia totala si irevocabila.
Locuim intr-un apartament de 4 camere care aprtine nepotului meu minor, sora mea este administratorul apartamentului si imi permite sa locuiesc aici pana face fiul ei 18 ani si atunci va decide el ( copilul are acum 9 ani)
de lucrat nu lucrez pentru ca...fiica mea este mult prea mica si nu am in grija cui sa o las
de la tatal primului meu copil primesc o pensie alimentara de 500 ron desi instanta a hotarat ca el sa imi dea in functie de venitul pe cartea de munca doar 100 ron .
va rog sa imi spune-ti ce drepturi am, cate sansa am sa obtin custodia fetitei in conditiile in care eu nu lucrez iar tatal ei lucreaza
parinti mei sunt dispusi sa declare in instanta ca ma ajuta financiar pana voi reusi sa lucrez. are vreo valoare astfel de declaratie?
mi-e teama ca prietenul meu se va folosi de faptul ca nu lucrez sa ceara custodia desi el in mod cert nu ar fi capabil sa se ocupe de ea pentru ca lucreaza toata ziua. mama lui nu a acceptat nicodata relatia noastra iar la nasterea fetitei a refuzat sa vina sa o cunoasca.
pe certificatul fetitei apare numele lui ca tata, a recunoscut-o ca fiica sa.

va rog sa imi spuneti care sunt sansele sa pastrez fetita in custodie si sa il oblig pe el sa imi dea o pensie alimentara decenta sa o pot creste

trebuie sa mai spun si ca venitul declarat al lui este foarte mic si probabil va dori sa imi dea o pensie alimentara foarte mica dar eu stiu exact care este situatia lui financiara reala si nu are nici o legatura cu venitul declarat.
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 10:23, 21 Mai 2011
Incurcate sunt caile Domnului mai fetita"""". Instanta va fi cea mai inmasura sa va raspunda la intrebare,,,depinde cum o sa puneti problema in fata judecatorului..:((:(
atat de complicata este problema mea?
Buna seara,

Instanta judecatoreasca va decide in functie de probele administrate in cauza caruia dintre parinti ii va incredinta copilul. Probatoriul ce poate fi administrat se refera la martori,inscrisuri,interogatoriu,ancheta sociala (care se realizeaza in mod obligatoriu intr-un astfel de caz) etc.
Instanta va lua in considerare si conditiile morale, de locuit,de crestere si educare,veniturile,fiecaruia dintre parinti.
Avand in vedere ca fetita are o varsta foarte frageda,sansele sunt destul de mari. Faptul ca aveti unde locui si parintii dvs. sunt dispusi sa va ajute financiar,este un avantaj,zic eu.
De asemenea,puteti solicita instantei si obligarea tatalui la plata unei pensii alimentare,pe langa cererea de incredintare a fetitei.
va multumesc pentru raspunsuri
va rog sa imi spune-ti...am nevoie de un avocat pentru a face actiunea in instanta pentru custodie? ce am de facut?
gggabriela a scris:

va multumesc pentru raspunsuri
va rog sa imi spune-ti...am nevoie de un avocat pentru a face actiunea in instanta pentru custodie? ce am de facut?

Da,cel mai indicat ar fi sa va angajati un avocat. El va sti cum sa formuleze cererea,sa administreze probele si sa va reprezinte cat mai bine interesele in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)
Proces incredintare minor din concubinaj kera kera Buna ziua, am o fetita de 6 ani, provenita dintr-o relatie de concubinaj care a durat 4 ani. Fetita locuieste cu mine (mama ei) de 4 ani si jumatate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua vanessa2011 vanessa2011 am o fetita de 2 ani si 7 luni ...am un act notarial de la tatal copilului ca am custodia unica exclusiva ..vreau sa stiu ce drepturi de vizita are tatal ... (vezi toată discuția)