avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces incredintare minor din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces incredintare minor din concubinaj

Buna ziua,

am o fetita de 6 ani, provenita dintr-o relatie de concubinaj care a durat 4 ani.
Fetita locuieste cu mine (mama ei) de 4 ani si jumatate (dintre care 3 ani in alta localitate decat cea a tatalui).
As vrea sa demarez proces de incredintare a minorului si as vrea sa stiu daca poate fi purtat in orasul meu de domiciliu (Ploiesti) sau in orasul de resedinta al tatalui (Bucuresti).
De asemenea, as vrea sa stiu care ar fi sansele tatalui sa obtina custodia, in conditiile in care eu am apart proprietate personala (2 camere), am un job bun, fetita este de 3 ani la o gradinita particulara si sunt casatorita. Tatal este si el casatorit, are inca un copil, apart ( 3 camere) si job bun.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 19:13, 10 Mai 2010
buna ziua .
competenta este judecatoria din raza de domiciliu al minorului , respectiv judecatoria din bucuresti, unde domiciliaza tatal copilului .
se poate cere si obligarea parintelui minorului la plata pensiei de intretinere .
avand in vedere varsta frageda a copilului, aveti sanse sa vi se incredinteze custodia acestuia .
va multumesc, totusi am o nelamurire...domiciliul minorului este la Ploiesti, unde locuiesc eu cu ea de 3 ani, nu? Se considera domiciliul minorului acolo unde locuieste tatal? Mentionez ca si pasaportul fetitei este facut in Ploiesti.
raza de domiciliu a minorului e la ploiesti
avand in vedere ca fetita sta cu dvs de 4.5 ani, din cei 6 aveti cam toate sansele sa va fie incredintata
Practic, numai incapatanarea tatalui ar putea sa va creeze ceva probleme (taraganari) in cazul in care nu este de acord cu incredintarea catre Dvs.
Ideal ar fi sa-si dea acordul si sa contribuie si la cresterea si educarea copilului cu o pensie alimentara.
Daca va intelegeti in privinta aceasta procesul se termina rapid si fara probleme.
Va urez mult succes
:luck:
De regula, cel care solicita instantei de judecata, incredintarea spre crestere si educare a minorului, este parintele care nu il are in grija pe minor.
Competenta de solutionare a unei asemenea cereri, apartine judecatoriei in a carei raza teritoriala isi are domiciliul paratul, impreuna cu minorul, bineinteles.
Din practica, reiese ca in situatia data, chiar si parintele care se ingrijeste de copil poate sa faca o asemenea cerere, mai ales ca minorul nu a rezultat din casatorie, ci din afara casatoriei.
Pe de alta parte, nu vad care este interesul dvs in promovarea unei asemenea actiuni, motivat de faptul ca fiica dvs se afla in ingrijirea dvs.
Obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa stabileasca ca minora se afla in ingrijirea dvs, nu va va acorda dvs mai multe drepturi, si nici tatalui nu ii va retrage anumite drepturi.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Alexa.alexa Alexa.alexa Buna seara! Actualul meu sot are o fetita in varsta de 5 ani,mama copilului era casatorita la momentul nașteri,soțul meu nu cunoștea acest aspect la acel ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre bunici delme delme Un copil de 7 ani, rezultat dintr-un concubinaj, e in ingrijirea de facto a bunicilor din partea mamei, de la 3 ani, solutie agreata de ambii parinti pana ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei,minorul nefiind pe numele ei... elena76 elena76 Buna seara, Vin cu o rugaminte la d-voastra. Este vorba de sora mea, care are o fetita de 11 ani. Tatal nu a vrut,la nastere, sa recunosca copilul, cind ... (vezi toată discuția)