Bună ziua deranjez și eu cu o întrebare. Am lucrat la o firma de pază nu pot da numele. Am avut o vechime de 5ani la aceasta firma. Pe data de 20 decembrie 2024 nea anunțat pe mai mulți colegi ca cu data de 01.2025 se desfiinteaza unele posturi. La acesta firma fiind angajați și pensionari. Au oprit pensionari la munca și pe noi restul care nu avem nici un venit in afara de salariu vre să ne dea afară. Nu am semnat nici un act de demisia. Noi pe perioada de 5ani am muncit un program de 12cu 24 și 12cu 48 deciam muncit și ore de noapte care nu au fost plătite iam cerut adeverință precum că am lucrat ore de noapte și nu vor să ne elibereze amenitindune ca nu îi interesează. Vă rog frumos să mă sfătuiți și pe mine ce trebuie să fac. Mulțumesc frumos
Da. Am fost plătit ca și înainte. Cu 13 ron net pe oră. Acum cu noul salariu minim pe economie ar trebuii să fie 14 ron pe ora net. Și am primit salariu pe luna iulie cu planul tarifar mai mic.
Bună ziua. Lucrez la o firma de pază. Am incasat salariul. Pe luna iulie și nu lam primit pe marit. Răspunsul fiind ca firma nu-și permite. Ce este de făcut Dați-mi va rog un sfat.
Bună ziua. Am și eu o nelămurire la firma de paza la care muncesc. Pe contractul de muncă îmi scrie un program de 8 ore pe zi 40 ore pe săptămână. In schimb eu muncesc 12/24 și 12/48.deci fac și ore de noapte am făcut o sesizare la ITM BUC. precum nu primesc fluturas de salariu. Nu sunt plătite ore de noapte. Și sporurile aferente. Culmea primesc răspuns de la Itm. Și ne spune că firma este corectă și in urma verificari reiese că sporurile și orele sunt plătite corect. Mă puteți sfătui ce trebuie să fac mai departe. Eu cred ca bănuți care trebuie sai primim se cam pierd pe drum. Adică cred că șeful de obiectiv cred că face fals in pontaj pe care îl trimite la firma. Părerea mea asa cred. De aceia vă cer o părere. Mulțumesc frumos