avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am lucrat la o firma de pază ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am lucrat la o firma de pază ...

Bună ziua deranjez și eu cu o întrebare. Am lucrat la o firma de pază nu pot da numele. Am avut o vechime de 5ani la aceasta firma. Pe data de 20 decembrie 2024 nea anunțat pe mai mulți colegi ca cu data de 01.2025 se desfiinteaza unele posturi. La acesta firma fiind angajați și pensionari. Au oprit pensionari la munca și pe noi restul care nu avem nici un venit in afara de salariu vre să ne dea afară. Nu am semnat nici un act de demisia. Noi pe perioada de 5ani am muncit un program de 12cu 24 și 12cu 48 deciam muncit și ore de noapte care nu au fost plătite iam cerut adeverință precum că am lucrat ore de noapte și nu vor să ne elibereze amenitindune ca nu îi interesează. Vă rog frumos să mă sfătuiți și pe mine ce trebuie să fac. Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 7 Ianuarie 2025
Are obligatia de a va elibera adeverinta .. Exista text de lege in aceasta privinta ... art.34 ain.5 Codul Muncii, art.7 alin.6 HG 905/2017.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi obligate companiile sa elibereze adeverintele de venit ... Vandor Vandor Pot fi obligate companiile sa elibereze adeverintele de venit necesare pentru caculul puntajului le pensie? (vezi toată discuția)
Dreptul la informatie mgeorge353 mgeorge353 Ce pot face in cazul cînd unitatea unde am lucrat refuza să-mi elibereze o adeverință cu sporuri ,ore de noapte,și contribuția mea la pensie,? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt pensionar la limita de varsta, dupa pensionare ... EusebiuLuci EusebiuLuci Buna ziua! Sunt pensionar la limita de varsta, dupa pensionare am lucrat la aceiasi societate. Cind am incetat contractul individual de munca , am solicitat ... (vezi toată discuția)