avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate LoredanaDC

Activitate LoredanaDC

Multumesc frumos!
In situatia in care discutam despre un asociat unic si administrator aflat in perioada de CIC, mai poate acesta emite facturi, dat fiind ca nu are alti angajati? Multumesc!
Buna ziua
O societate care activeaza in cadrul unui festival doreste sa incadreze casierii pe post de zilieri (cei care incaseaza banii aferenti bauturilor comercializate). Stiu ca activitatea de baruri se regaseste in Legea 52/2011 ca fiind permisa activitatea folosind zilieri, dar in opinia mea vorba de munca strict necalificata. Drept urmare, consider ca activitatea de casier nu poate fi incadrata sub forma de munca prestata de zilier. Ma puteti ajuta?
Multumesc!
Buna ziua,
Pentru a mentine calitatea de microintreprindere, cunosc faptul ca o societate trebuie sa aibe fie un CIM activ cu 8 ore/zi, fie un contract de administrare, remunerat cu salariul minim pe economie. Intrebarea mea e daca firma activeaza in domeniul constructiilor (cod CAEN 4120), e necesar ca salariul administratorului sa fie in conformitate cu sectorul constructiilor sau e suficient sa fie incadrat cu salariul minim la nivel national? Imi puteti oferi, va rog si un temei legal?
Multumesc frumos!