Eu nu am gasit un articol al niciunui act normativ care sa spuna ca investirea biletului la ordin se face in camera de consiliu!
Daca cunoasteti o asemenea prevedere va rog sa o indicati.
Multumesc.
Intervin in acesat discutie pentru ca ma aflu in situatia in care reprezint un creditor din Italia intr-un dosar de insolventa de la Tribunalul Alba, iar eu am achitat taxa judiciara de timbru in Cluj, in contul Trezoreriei Statului, in Cluj am sediul profesional. tribunalul Alba m-a citat si imi spune ca trebuie sa achita taxa judiciara de timbru La Trezoreria din Alba Iulia.
Eu cred ca ei gresesc si eu pot plati la orice trezorerie din tara, nu?
Multumesc.
Intervin in acesat discutie pentru ca ma aflu in situatia in care reprezint un creditor din Italia intr-un dosar de insolventa de la Tribunalul Alba, iar eu am achitat taxa judiciara de timbru in Cluj, in contul Trezoreriei Statului, in Cluj am sediul profesional. tribunalul Alba m-a citat si imi spune ca trebuie sa achita taxa judiciara de timbru La Trezoreria din Alba Iulia.
Eu cred ca ei gresesc si eu pot plati la orice trezorerie din tara, nu?
Multumesc.
Am restudiat cu atentie antecontractul de vinzare cumparare si am constatat urmatoarele:
1.Banca are calitate de cesionar,celelalte parti fiind promitent vanzator respectiv promitent -cumparator.
2.Singurul pasaj unde banca "se obliga la ceva" este :"sumele provenind din transe de credit acordate de catre banca clientilor sai persoane fizice, acolo unde este cazul, se vor transfera automat in contul colector cu cod IBANXXX deschis pe numele promitentului-vinzator la Banca XYZ".
Sunt de acord cu dna. Diana Persa ca banca nu s-a angajat ferm dar mi s-a promis verbal , in urma studierii dosarului pe care l-am depus ca sunt eligibil si mi se va acorda creditul. Banca respectiva mi-a fost recomandata de constructor vanzatorul promitent care , probabil, are si el finantare de la aceasta banca. Toata lumera din jurul meu colegi, prieteni , familia stia ca o sa obtin respectivul credit, iar de la banca saptaminal mi se spunea ca totul este o.k. . Astea nu sunt angajari ferme din partea bancii?
3.Atat promitentul-vinzator cit si cumparatourl vanzator au cesionat in favoarea bancii toate drepturile de creanta rezultate din antecontract .
4.
Am incheiat un antecontract (in fata notarului public) pentru a cumpara un imobil cu un constructor am achitat avansul si diferenta urma sa o primesc de la Banca XYZ, care a semnat si ea antecontractul. In luna aprilie am depus documenatia la banca, in fiecare luna ei ma asigurau ca sunt eligibil pentru obtinerea creditului. Am apelat la repsectiva banca la recomandarea constructorului, care si el la rindul sau este/era finanat de aceasta banca. Acum m-au anuntat verbal cu nu mai pot sa mi acorde acest credit in respectivele conditii (garantand cu imobilul in discutie) si ca s-ar putea sa-mi acorde creditul daca aduc in garantie alt imobil. Consider ca este incorect din partea bancii sa ma tina 7 luni amagindu-ma ca-mi acorda creditul (cind puteam sa-mi depun dosarul si la alta banca) Ce as putea face? Multumesc.