avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilete la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilete la ordin

ma confrunt cu problema biletelor la ordin refuzate de banca. executorul m-a trimis sa le depun la instanta pt investire cu formula executorie. m-am conformat, insa nu stiu cum se solutioneaza... trebuie sa ma prezint in instanta la termen, trebuie sustinuta cererea?
mi-ar fi de mare ajutor un raspuns! multumesc
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 17:26, 18 Aprilie 2009
Daca ati mentionat in cerere judecarea si in lipsa,nu e obligatorie prezenta.Pentru a nu avea surprize din partea paratului,mai bine va angajati un avocat sa va reprezinte.
Investirea biletului la ordin se face in camera de consiliu fara citarea partilor. Deci, nu trebuie sa sa va prezentati decat sa ridicati hotararea.[editat]


Av. Vasile Roman
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
Investirea cu formula executorie se judeca in procedura necontencioasa, atentie insa am intalnit judecatori care, in cazul in care nu s-a specificat in cerere ca se solicita judecarea lipsa, au suspendat judecata!!!!!!!!!!!!!! pentru neprezentarea partilor. Totusi in mod normal nu ar trebuie sa te prezinti, se va judeca in camera de consiliu, iar tu va trebui doar sa mergi sa soliciti printr-o cerere eliberarea biletului la ordin investit cu formula executorie, asta daca nu se va tine cont de recursul in intersul legii al procurorului general care se pare ca a fost admis si nu va mai fi necesara investirea efectelor de comert.
M.Popa a scris:

recursul in intersul legii al procurorului general care se pare ca a fost admis si nu va mai fi necesara investirea efectelor de comert.



eu am inteles ca a fost respins recursul si chiaram inteles de la un executor din Alba ca in sedinta ex judecatoresti din 22.02.2009 li s-a spus sa nu mai deschida dosare ex fara bilete sau cecuri neinvestite ca s-a respins RIL.
Dar nu am nimic concret vis a vis de subiect
Am sunat la arhiva ICCJ si mi s-a confirmat ca s-a solutionat RIL-ul in sensul ca este necesara investirea cu f. ex. a cambiilor BO si cecurilor.

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin depus dupa scadenta pneuros pneuros Se poate investi cu putere executorie un bilet la ordin depus dupa scdenta cu 4 zile? (vezi toată discuția)
Bo refuzat la plata juridic dana juridic dana care este procedura de investire cu titlu executoriu a unui BO refuzat la plata? (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie cec si bilet la ordin - recurs în interesul legii ZERATUL ZERATUL Am nevoie urgenta de solutia data de INALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE in Recursul în interesul legii cu privire la aplicarea dispoziţiilor art. ... (vezi toată discuția)