Faceti o cerere de investire cu formula executorie la judecatoria din raza teritoriala a debitorului.Se depune si BO in original si copie , taxa de timbru si tibru judiciar.
Ca si la orice hotarare judecatoreasca ce ar trebui investita.
Cerere, taxa de timbru de 4 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
Precizez totusi ca, potrivit art. 374 indice 1 Cod procedura civila, inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu sunt puse in executare fara investirea cu formula executorie.
Aceasta inseamna ca nu mai este nevoie de investirea cu formula executorie a biletului la ordin, acesta putand fi executat direct. Am intalnit totusi executori judecatoresti care refuza sa execute un BO neinvestit si nici practica instantelor nu este unitara in acest sens.
Buna e inca o mare disputa dc se investesc sau nu biletele la ordin tr sa se publice un recurs in acest sens.
Prevederi legale:
LEGE Nr. 58*din 1934 asupra cambiei şi biletului la ordin art 61 si 104 si Codul de procedura civila art. 374-376 pentru investire cu formula executorie.
Mergeti si vb si cu un executor judecatoresc, vedeti ce spune.
Admite recursul în interesul legii declarat de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi stabileşte:
Dispoziţiile art. 3741 din Codul de procedură civilă, raportate la art. 61 din Legea nr. 58/1934 şi respectiv art. 53 din Legea nr. 59/1934, se interpretează în sensul că, biletul la ordin, cambia şi cecul se învestesc cu formulă executorie pentru a fi puse în executare.
Obligatorie, potrivit art. 329 alin.3 din Codul de procedură civilă.
Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 19 ianuarie 2009.
Legalizare b.o.
geo26
am o nelamurire, poate ma ajuta cineva,? am investit un bilet la ordin la judecatorie.incheierea de investire s-a pronuntat de curand.as vrea sa stiu, pentru a ... (vezi toată discuția)