avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilete la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilete la ordin

ma confrunt cu problema biletelor la ordin refuzate de banca. executorul m-a trimis sa le depun la instanta pt investire cu formula executorie. m-am conformat, insa nu stiu cum se solutioneaza... trebuie sa ma prezint in instanta la termen, trebuie sustinuta cererea?
mi-ar fi de mare ajutor un raspuns! multumesc
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 17:26, 18 Aprilie 2009
pg nu este de acord cu mine...? admit , dar totusi ICCJ este de acord cu mine;)
ce este eronat in opinia pg? nesocotirea art 376 Cpr civ raportate la disp L 58 si 59 /1934 (care de altfel sunt legi speciale fiind astfel prioritare fata de legea generala in speta c.pr.civ.)
aceasta cred ca se va regasi si in motivarea iccj , faptul ca s-a dat caracter prioritar normei generale fata de norma speciala.
Onor pg se hazardeaza la a face opinii de interpretare fara a avea competenta in acest sens si pe deasupra cand o face da dovada de o necunoastere a principiilor de drept.

PS desi ati incercat sa fiti "mai scolastic"...nu prea v-a reusit ....:))

Dar deja cred ca suntem cam :offtopic:.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
Darius Bobic, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin depus dupa scadenta pneuros pneuros Se poate investi cu putere executorie un bilet la ordin depus dupa scdenta cu 4 zile? (vezi toată discuția)
Bo refuzat la plata juridic dana juridic dana care este procedura de investire cu titlu executoriu a unui BO refuzat la plata? (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie cec si bilet la ordin - recurs în interesul legii ZERATUL ZERATUL Am nevoie urgenta de solutia data de INALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE in Recursul în interesul legii cu privire la aplicarea dispoziţiilor art. ... (vezi toată discuția)