avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate narcys105

Activitate narcys105

Buna ziua.

Tatal meu, fost angajat la un patron, sa inbolnavit grav de inima si a fost internat in cateva randuri stand in concediu medical 105 zile fara intrerupere. In acest timp au fost facute actele pentru pensionare. Contractul a fost desfacut cu data de 1 ianuarie pe motiv de pensionare si pe data de 12 am depus dosarul la casa de pensii. Problema e ca fostul patron refuza sa ii plateasca banii pe concediile medicale si cel de odihna. Prin ce cale il pot obliga sa plateasca cel putin concediile medicale fiind vorba de o suma maricica. El pretinde ca o sa il plateasca banii cand ii va lua si el de la casa de pensii (am inteles ca sunt virati dupa 12 luni de la data depuneri certificatelor medicale) dar in lege siu ca este precizat faptul ca angajatorul trebuie sa vireze banii la sfarsit de luna ca si pe salari. Nu mai pun la socoteala faptul ca tatal meu a semnat la angajare un contract individual de munca pe un salariu brut de 1000RON si dupa un an in urma cu aproximativ 4 luni am descoperit ca ii modificase salariul la mimimul pe economie in perioada in care se inbolnavise, asta fara nici macar sa ii aduca la cunostinta tatalui meu.

va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine macar cu ceva informatii in privinta recuperarii banilor pe concediile medicale

va multumesc anticipat celor care au bunavointa sa ma ajute
continutul:

ministerul internelor si reformei administrative
IGPR - D.GP.M.B - 17CI5 POLITIE
Sectia 17 politie - bic

Dosar penal nr 1569582/2008

CITATIE

ziua 13 luna nov anul 2008

nume..............prenume..... fiul.......... de ani.... 21...din com Gura Vitioarei, judetul Prahova ..........ESTE CHEMAT LA ACEST ORGAN DE POLITIE CU SEDIUL IN ..BUCURESTI.. str DR. Grigore Taranu nr 10 sectorul 5 camera nr 21 PENTRU ZIUA DE 25 NOV 2008 ORA 10 IN CALITATE DE MARTOR IN CAUZA PRIVIND DOSAR PENAL

In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de art. 198 C.pr.pen.;
Potrivit art. 176 alin. 1 lit. e C. pr.pen. aveti dreptul la un aparator cu care sa va prezentati la termenul fixat;

Acum intrebarile mele:
- pentru ce anume trebuie sa fiu martor ......................din citatia primita nu imi dau seama
- cum o sa ajung in Bucuresti avand in vedere aspectele ca nu cunosc orasul si nici o situatie financiara nu am momentan
- eu sunt o persoana linistita si nu imi dau seama in ce fel de dosar penal as fi citat ca si martor
- cheltuielile cu transportul le va deconta cineva :(
- de sunt chemat la Bucuresti avand in vedere faptul ca nu am mai ajuns in acel oras de foarte mult timp si nici cu persoane din Bucuresti nu am de aface

multumesc foarte mult persoanelor care au bunavointa sa ma ajute sa aflu si eu mai multe despre aceasta citatie
as fi recunoscator daca as primi niste raspunsuri cat mai repede