Tatal meu, fost angajat la un patron, sa inbolnavit grav de inima si a fost internat in cateva randuri stand in concediu medical 105 zile fara intrerupere. In acest timp au fost facute actele pentru pensionare. Contractul a fost desfacut cu data de 1 ianuarie pe motiv de pensionare si pe data de 12 am depus dosarul la casa de pensii. Problema e ca fostul patron refuza sa ii plateasca banii pe concediile medicale si cel de odihna. Prin ce cale il pot obliga sa plateasca cel putin concediile medicale fiind vorba de o suma maricica. El pretinde ca o sa il plateasca banii cand ii va lua si el de la casa de pensii (am inteles ca sunt virati dupa 12 luni de la data depuneri certificatelor medicale) dar in lege siu ca este precizat faptul ca angajatorul trebuie sa vireze banii la sfarsit de luna ca si pe salari. Nu mai pun la socoteala faptul ca tatal meu a semnat la angajare un contract individual de munca pe un salariu brut de 1000RON si dupa un an in urma cu aproximativ 4 luni am descoperit ca ii modificase salariul la mimimul pe economie in perioada in care se inbolnavise, asta fara nici macar sa ii aduca la cunostinta tatalui meu.
va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine macar cu ceva informatii in privinta recuperarii banilor pe concediile medicale
va multumesc anticipat celor care au bunavointa sa ma ajute
Puteti sa focmulati o cerere de chemare in judecata pentru plata acestor sume in conformitate cu art. 283 din Codul muncii la tribunal, cerere care este scutita de taxa de timbru
Concediu medical
An_Alina
Buna ziua,
Sunt angajata din data de 07.07.2014.Din data de 12.10.2014 am intrat in concediu medical pentru 10 zile.
Cand am fost la CAS mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)