avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua,

Sunt angajata din data de 07.07.2014.Din data de 12.10.2014 am intrat in concediu medical pentru 10 zile.
Cand am fost la CAS mi s-a spus ca trebuie sa platesc o anumita suma pentru a putea beneficia de concediu deoarece nu lucrez de 6 luni de zile.Facand un calcul pe langa tratament si suma pe care trebuie sa o dau celor de la CAS reiese ca bani pe care ii voi primi ii voi da inapoi.

Ce sa fac?Tinand cont ca nu eu mi-am dorit sa ma inbolnavesc.

Mentionez ca este primul loc de munca si ca nu am mai avut concediu medical vreodata.

O zi frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2014
An_Alina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 10:09, 14 Octombrie 2014
De ce v-ati dus la CAS? Angajatorul trebuie sa va plateasca concediul medical, odata cu salariul pe luna octombrie. Aveti stagiul necesar (minim 22 de zile lucratoare in ultimele 12 luni).
Indemnizatia de concediu medical se calculeaza cu media veniturilor pe ultimele 6 luni. Daca nu ati realizat venituri in toate cele 6 luni, atunci calculul se va face doar cu veniturile realizate in lunile iulie-septembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii medicale cristin20 cristin20 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie, am un salariat angajat in 12 iunie, din 24 iulie intra in concediu medical cod 14. Cum ar trebui sa procedez, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mirela86 mirela86 Din data de 10 aprilie 2018 sunt angajata la o firma.Pana in data de 03 ianuarie 2018 am fost in somaj un an.Din data de 18 iulie 2018 am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical emydana emydana Buna ziua.Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de un salariat care este angajat cu data de 26.06.2014 si care se interneaza in spital in data de ... (vezi toată discuția)