Domnilor Avocatii va rog daca imi puteti raspunde la o intrebare,concediu medical loat de un angajat la o firma este platit doar daca are 6 luni vechime in firma ? Eu am 3 luni si mam inbolnavit si mia zis patronul ca numi plateste concediu medical ca nam 6 luni vechime in firma de cand sunt angat, este legal ce mia zis ?
OUG 158/2005
art.7
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
In speta, cele 6 luni pot fi cumulate de la mai multi angajatori.
art. 10
(6) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31, baza de calcul al indemnizaţiilor de asigurări sociale o constituie media veniturilor lunare realizate sau, după caz, venitul lunar din prima lună de activitate, cu respectarea prevederilor alin. (4).
Concediu medical
pandatao
Buna ziua!
In luna februarie am fost angajat din somaj pe perioada determinata mai mica de 12 luni. Am avut un accident rutier si acum sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical
MariaMary89
Cine se pricepe la concediu medical? Am o intrebare. Am lucrat din ianuarie 2019 pana in iulie 2019 la o firma, pe urma am facut pauza si m-am reangajat din ... (vezi toată discuția)