avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate Isarcon

Activitate Isarcon

Inteleg, dar trebuie sa platesc cotizatia dupa cealalta parte?

Mi-a zis azi cineva, ca a fost internat in spital, desi avea carte de munca, CNAS-ul nu a vrut sa acopere cheltuielile la spital, fiindca, nu a platit cotizatie si dupa restul venitului (obtinut din chirie parca)

Care ar fi legea care reglementeaza asta.

Multumesc pentru un nou rapuns prompt davideg :)
Buna ziua,

Nu sunt 100% sigur daca acesta este locul in care sa intreb asta sau nu.

Daca sunt angajat la o firma, dar am si o firma unde sunt asociat, cum trebuie sa platesc la sanatate?

Cu ceva timp in urma, cineva mi-a spus daca este suficient, sa-ti platesti contributiile catre sanatate dintr-un singur loc.

Insa azi am auzit de la altcineva, ca chiar daca esti anagajt intr-un loc, tu trebuie sa platesti cotizatia la sanatate dupa TOATE veniturile.

Care este varianta? Daca sunt angajat undeva cu carte de munca trebuie sa-mi platesc 6.5% dupa toate veniturile, chirie, dividente si altele? Sau ajunge cotizatia platita dupa cartea de munca
Intr-adevar a fost abrogat, multumesc pentru raspunsuri la amandoi, asta e ce cautam.
Am formulat gresit.

Nu au fost depuse 2 decalaratii de state de plate la ITM, pentru care am primit o amenda. Pe firma nu exista de mult bani sau active, deci SRL-ul nu poate plati aceasta amenda.

Intrebarea mea este, in cazul unei dizolvari prin ordin judecatoresc, daca statul poate sa-si recupereze banii de la asociatul unic (mine), in aceasta situatie. Intr-o parte stiu ca asociatii la un SRL nu raspund decat cu capitalul social depus, adica 200 lei. Insa am gasit in legea 31 un aliniat care cred ca contrazice acest lucru:

Art. 236. - (1) Dizolvarea unei societăţi cu răspundere limitată cu asociat unic atrage transmiterea universală a patrimoniului societăţii către asociatul unic, fără lichidare.

Din cate am inteles patrimoniul contine si obligatiile firmei, adik datoriile.

Este in pericol averea mea personala in aceasta situatie? In ce masura pot debitorii sa recupereze banii de la un asociat unic dintr-un SRL?
Erau depuse 2 state de plate nedepuse la ITM, care se amendeaza destul de serios. De aici provine datoria catre stat
Buna ziua,

Am un SRL unde sunt asociat unic. Am ceva datorii la stat care provind din amende pt nedepunere de declaratii, in ultima perioada.

Firma probabil o sa intre in dizolvare din cauza nedepunerii bilantului. Firma se afla in pierdere si nu are nici un activ practic.

Intrebarea mea este daca statul poate sa-si recupereze banii de la asociatul unic (mine), in aceasta situatie. Intr-o parte stiu ca asociatii la un SRL nu raspund decat cu capitalul social depus, adica 200 lei. Insa am gasit in legea 31 un aliniat care cred ca contrazice acest lucru:

Art. 236. - (1) Dizolvarea unei societăţi cu răspundere limitată cu asociat unic atrage transmiterea universală a patrimoniului societăţii către asociatul unic, fără lichidare.

Din cate am inteles patrimoniul contine si obligatiile firmei, adik datoriile.

Este in pericol averea mea personala in aceasta situatie? In ce masura pot debitorii sa recupereze banii de la un asociat unic dintr-un SRL?
Multumesc pentru raspuns.

Din cate stiu amenda se aplica SRL-ului si nu persoanei mele,nu? Iar daca compania n-are nimic in proprietate, bani sau obiecte, atunci nu au de unde sa recupereze banii, deoarece eu raspund numai cu capitalul social, de aceea este SRL.

Gresesc aici? Am eu ca si persoana vre-un risc legal?
Multumesc pentru raspuns.

Insa nu-mi este totusi clar, daca nu mai depun absolut nimic ce se va intampla?

Bani pe firma nu mai exista de mult, iar eu nu am de unde sa platesc un lichidator sau sa inchid firma care iar costa spre 10mil.
Buna,

As dori sa intreb ce se intampla cu SRL daca nu se mai depune nici un act la stat. Va fi dizolvata?

Firma a avut activitate si si angajati, dar este in pierdere si a fost si anul trecut. Datorii catre alte societati nu sunt.

Daca nu mai depun nici un act, voii avea eu ca si asociat unic/ administrator voi putea fi dat in judecata de catre stat? Am vre-un risc legal?