avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate Erikka Ermina

Activitate Erikka Ermina

Bună ziua! Am fost la Casa de Pensii pentru a vedea care este stagiul meu de cotizare pentru pensie. Mi-a fost înmânat un desfășurător al cotizațiilor lunare, iar în urma verificării tabelului, am constatat cu stupoare că în anul 2002, luna iulie și în anul 2003, luna februarie, nu am cotizat pentru pensie. Menționez că, în cartea de muncă nu este operată vreo modificare pentru aceste luni. Mai pot să fac ceva? Cum ar putea fi tras la răspundere angajatorul meu pentru neplata cotizație pentru pensie?
Bună ziua! Sunt angajat al unui UAT ca și personal contractual în funcția de conducător auto. Anul trecut grila de salarizare pentru personalul contractual nu a fost făcută conform legii, care prevede o ierarhizare pe orizontală și verticală. Tot personalul contractual a plecat de la același salariu de bază, singura diferență fiind vechimea. Când se vor propune salariile pentru anul 2025, ordonatorul de credite, poate face creșteri salariale pentru personalul contractual astfel încât să se realizeze o ierarhizare conform legii? Vă mulțumesc anticipat pentru informații!
Bună ziua! În cadrul primăriilor sunt plafonate salariile sau coeficientul din anexa VIII se înmulțește cu salariul minim garantat în plată la momentul actual? Adică 3300x 1,35=4455, la care s-au adăugat 5% prin OUG 115/2024.