avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt angajat al unui UAT ca și personal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt angajat al unui UAT ca și personal contractual ...

Bună ziua! Sunt angajat al unui UAT ca și personal contractual în funcția de conducător auto. Anul trecut grila de salarizare pentru personalul contractual nu a fost făcută conform legii, care prevede o ierarhizare pe orizontală și verticală. Tot personalul contractual a plecat de la același salariu de bază, singura diferență fiind vechimea. Când se vor propune salariile pentru anul 2025, ordonatorul de credite, poate face creșteri salariale pentru personalul contractual astfel încât să se realizeze o ierarhizare conform legii? Vă mulțumesc anticipat pentru informații!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:34, 13 Ianuarie 2025
OUG 156/2024
art. I
(1) Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2025, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menține la același nivel cu cel ce se acordă pentru luna noiembrie 2024 în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții.
...

asadar, nu se pot majora salariile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă rog să îmi spuneți dacă salariile angajaților ... viorelada viorelada Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți dacă salariile angajaților din primarii (comuna, bibliotecar, studii medii) ar fi trebuit sa se mărească din 1 ... (vezi toată discuția)
Se aplica grila de salarizare? borcanm borcanm Lucrez intr-o institutie publica si din luna august 2010 avem o noua organigrama si din functionari publici am redevenit personal medical (personal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa imi spuneti daca salariile in administratia ... Stefirca Flori Stefirca Flori Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca salariile in administratia publica locala cresc de la 01.01.2024 cu 5%. Serviciul Resurse Umane din cadrul institutie ... (vezi toată discuția)