avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SE APLICA GRILA DE SALARIZARE?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SE APLICA GRILA DE SALARIZARE?

Lucrez intr-o institutie publica si din luna august 2010 avem o noua organigrama si din functionari publici am redevenit personal medical (personal contractual). Conform grilei de salarizare ar trebui sa avem un salariu de baza mai mare dar nu stim daca ,din lipsa fondurilor sau inghetarea salariilor , aceasta incadrare va fi posibila. Putem fi incadrati pe o functie si platiti pe alta functie? Mai ales ca in aceeasi institutie exista personal contractual mai de mult timp, platit deja pe grila conform legii.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:04, 13 Septembrie 2010
Buna seara !
Care a fost motivul pt care ati "redevenit" in functia contractuala si prin ce modalitate legala ?
"Conform grilei de salarizare ar trebui sa avem un salariu de baza mai mare dar nu stim daca ,din lipsa fondurilor sau inghetarea salariilor , aceasta incadrare va fi posibila"

Nu, era prea frumos si normal ce spuneti dvs.X-(
Din pacate nu se acorda nici un salariu din vreo grila din Legea nr. 330/2009, acestea sunt puse doar la bataie de joc#-o, asa cum sunt si cele din proiectul legii de salarizare de pe anul viitor:hm:.

Va trebui sa vi se stabileasca salariile prin echivalare cu cele acordate celorlalti angajati cu contract individual de munca.

LEGEA-CADRU nr. 330 din 5 noiembrie 2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
ART. 12 (3) În anul 2010, salariile, soldele şi indemnizaţiile lunare de încadrare se stabilesc potrivit art. 30 alin. (5), fără a fi utilizaţi coeficienţii de ierarhizare prevăzuţi în anexele la prezenta lege[/
b].:thumbdown:
ART. 31 Pentru personalul nou-încadrat pe funcţii în perioada de aplicare etapizată, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare.


Lucrez intr-o Directie de sanatate publica unde tot personalul a fost candva personal sanitar (medici si asistenti). Intr-o noapte cineva s-a gandit sa ne transforme pe unii in functionari publici cu statut special iar peste cativa ani in functionari publici generali. Am primit niste dispozitii prin care ni s-a adus la cunostinta schimbarea statutului si salariul tarifar lunar. Acum am redevenit personal medical (se spune ca e mai usor sa dai afara un contractual decat un functionar public) dar nu am mai primit nici o dispozitie scrisa cu noua incadrare si salariu aferent , doar am inteles ca nu sunt fonduri pentru a se calcula drepturile salariale ca la orice personal medical. Exista in prezent o grila (mai veche, nu asta unica) dupa care sunt platiti medicii si asistentii. Noi de ce sa fim platiti in continuare ca functionari ? Multumesc !
Buna ziua !
Exista o mare problema si anume aceea a lipsei comunicarii actelor administrative prin care s-a operat aceasta modificare . Solicitati sa vi se dea acest act si , atentie , il puteti contesta ( termenul curge de la comunicare asa ca treceti si data reala cand l-ati primit) .
Avand in vedere faptul ca se modifica incadrarea , trebuie sa se modifice in mod corespunzator si salarizarea (conform legii unice nr. 330/2009 ) ....
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea unica de salarizare carmen a carmen a Sunt functionar public asistent 3 cu 1, cu o vechime de 6 ani, conform noii legi de salarizare am un salar de incadrare (cu tot cu spor de vechime) de 705, in ... (vezi toată discuția)
Incadrare inspector asistent REDROSEX30 REDROSEX30 Buna seara! Numele meu este Neli si lucrez la o primarie ddin jud. Alba. In vara anulul 2009 am absolvit Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative ... (vezi toată discuția)
Salarizarea personalului contractual cu sld din primarii primaria urziceni primaria urziceni as dori grila de salarizare pentru personal contractual cu SLD din primaria municipului cu 20000 de locuitori,si de ce salariile nu sunt la nivelul ... (vezi toată discuția)