avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Într-un UAT, salariul de bază la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Într-un UAT, salariul de bază la gradația 0, era ...

Bună ziua! Într-un UAT, salariul de bază la gradația 0, era de 3795 lei pentru personalul contractual. În această instituție nu s-a efectuat, de aproximativ 5 ani, ierarhizarea conform legii, muncitorul necalificat fiind plătit la fel ca și muncitorul calificat, guardul, educatorul cu studii medii, șoferul, etc. În noul proiect de hotărâre al consiliului local există o creștere salarială pentru personalul contractual de la 3795 lei la 4050 lei. Nu se face o ierarhizare nici de data aceasta!!! Este normală creșterea salariului? Parcă domnul Ciolacu a spus că "salariile vor rămâne la nivelul lunii noiembrie". De ce nu pot fi obligați ordonatorii de credite să respecte legile? Nu mi se pare normal să nu se țină seama de încadrarea fiecărui angajat, de responsabilitățile și obligațiile ce îi revin.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 29 Ianuarie 2025
La toti salariatii care au salariul sub minim pe economie, angajatorul are obligatia sa le majoreze salariul la minim macar ..in sectorul bugetar, salariile sunt stabilite potrivit legii.
Dacă ordonatorul de credite ar dori pentru o anumită funcție (șofer microbuz școlar)a personalului contractual se poate mări salariul la gradația 0?
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2025
Erikka Ermina, utilizator
Salariile de incadrare pleaca de la gradatia 0.
Voiam să știu dacă se poate face o ierarhizare adica: muncitorul necalificat -4050, muncitorul calificat - 4100, guard - 4150,etc, pentru fiecare funcție să se mai adauge ceva bănuți în plus.
Asa ceva pentru sectorul bugetar exista Legea 153/2017, iar pentru sectorul privat se poate mentiona in Reg.Intern/ccm aplicabil.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim denisel denisel Buna seara, va rog sa-mi spuneti care este salariu minim pentru un angajat in functia de inspector resurse umane cu 2ore/zi va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Contracte 2011 - cor 2011 - indicii de salarizare? pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua. Vad ca nu se stie deocamdata nimic de noul contract colectiv #-o#-o#-o... 1.In ce conditii de salarizare, ma refer la indici, s-ar incadra, pe ... (vezi toată discuția)
Aplicare salariu de baza minim brut in institutiile publice avand personal bugetar Jz61 Jz61 As vrea sa ma indrumati, cum se aplica salariul de baza minim brut pe tara, in institutiile publice.Am citit mai multe comentarii in aceasta privinta, parerile ... (vezi toată discuția)