avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate Antoaneta2008

Activitate Antoaneta2008

Răspuns la discuția Coproprietar - cumparare imobil
De intabulare se va ocupa probabil notarul la care vom face actele de vanzare cumparare. Trebui sa-i cer expres notarului sa-l intabuleze pe numele amandorura ? Oricum vom fi amandoi proprietari, iar in momentul vanzarii cumpararii vom face un act prin care eu vin ca si procurator de fonduri ( parca asa am inteles de la notar ca se numeste, un act prin care fratele meu imi doneaza o parte din banii necesari achizitionarii imobilului ). Credeti ca facand acest act pot sta linistita, sau este si acesta atacabil ? Eu doresc ca prin acest act sa fiu pur si simplu proprietar pe 1 / 2 din locuinta, fara ca cineva sa poata ataca acest lucru.
Răspuns la discuția Coproprietar - cumparare imobil
Multumesc din suflet pentru ajutor. Oricum imi va da si fratele meu o suma de bani, pentru ca valoarea apartamentului nu va acoperi in totalitate valoarea casei, cu tot cu imbunatatirile ce le vom face. Dvs. spuneti ca fratele meu sa-mi dea banii in baza unei chitante sau la notar. Intrebarea este: din aceasta chitanta sa reiasa ca banii mi-au fost dati mie personal ? Sau sotului? Sau amandorura ? N-as vrea sa se lase loc de interpretari.
Răspuns la discuția Coproprietar - cumparare imobil
Multumesc mult pentru sfaturi, o sa ma mai interesez. Trebuie sa gasesc o solutie, nu pot risca sa muncesc o viata intreaga si sa nu ma aleg cu nimic.
Răspuns la discuția Coproprietar - cumparare imobil
Ce solutii ar fi, ce as putea face sa am dreptul la 1/2, in caz de... Doamne fereste ??? Mi-a spus cineva, nu stiu daca este poveste sau daca este adevarat, ca daca la cumpararea casei am face un act prin care eu as fi " procurator de fonduri " pentru 1/2 din suma cu care se cumpara locuinta, as avea dreptul la 1/ 2. Bineinteles, acest act facut cu acordul sotului meu.
O sa incerc sa desciu cat mai clar situatia in care ma aflu. Sunt casatorita cu sotul meu de 7 ani, inainte de casatorie am trait in concubinaj inca 5 ani. De la data casatoriei locuim in apartamentul lui, proprietar fiind socrul meu impreuna cu sotul ( care a devenit coproprietar in urma decesului mamei sale ), sotul meu fiind singurul lor fiu. In urma cu 3 ani a decedat si socrul meu, dar din pacate inca nu am facut succesiunea ( o vom face in cursul saptamanii viitoare ). In acest moment, sotul meu doreste sa vanda apartamentul, pentru a ne cumpara o locuinta ( o casa pe langa Bucuresti ). Problema mea este urmatoarea: sotul meu are doi copii din alte doua casatorii anterioare, eu nu am copii si mi-e teama ca la batranete voi ramane pe drumuri. Stiu ca mai devreme sau mai tarziu toti murim, imi iubesc sotul si n-as dori sa moara inaintea mea, dar daca se va intampla asta as vrea totusi sa ma asigur ca nu ma va da nimeni in strada. Daca cu banii din apartament vom cumpara o casa pe numele amandorura, eu am dreptul la 1/2 din ea ? Ce trebuie sa fac sa nu ma trezesc ca am muncit o viata degeaba ??? Sau... cand ne-am mutat in apartamentul in care locuim acum l-am renovat cu banii mei ( 7000 euro ). Cu toate acestea, cand la un moment dat am avut niste problele in casnicie, el mi-a spus ca apartamentul este al lui si usa a mea. Cum trebuie sa procedez sa am siguranta ca nu ma voi trezi vreodata aruncata in strada ??? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Drept de vizita minor
Multumesc pentru raspuns, dar mi se pare de-a dreptul deplasata sugestia cu `` cadou fostei``. De ce fostii soti trebuie sa face tot timpul concesii, sa mearga cu plecaciuni la fostele, pentru a-si vedea copiii ? Asa cum au obligatii fata de copii, nu pot avea si dreptul de a fi alaturi de ei si a contribui la cresterea si educarea lor ? Daca doi oameni au divortat, inseamna ca nu se pot intelege, nu pot trai impreuna, dar asta nu inseamna IN NICI UN CAZ ca fostii soti trebuie sa mearga cu capul plecat la MARIILE LO ( fostele ) si sa cerseasca dreptul de a fi aproape de copii. Aceste femei ar trebui sa inteleaga ( SI MAI ALES JUDECATORII ) ca copii au nevoie de ambii parinti.
Răspuns la discuția Drept de vizita minor
Copilul nu e la fratele meu ( tatal minorelor ), e la mama, si nu vrea incredintarea minorelor, ci drept de vizitare, drept pe care mama fetitelor i-l refuza, de aceea el a intentat proces. Intrebarea era daca poate obtine o ordonanta prin care sa-si poata vedea fetitele pana la stabilirea verdictului. Avand in vedere ca urmatorul termen e pe 07.01.2009, iar pana atunci probabil mama fetitelor nu-i va da voie sa le vada, am fi vrut sa stim daca poate face ceva ( aceasta ordonanta ), pentru a le putea vedea macar de sarbatorile de iarna. Doar va trebui sa vina MOSUL, nu ??? Pana la termenul din 07.01.2009 va trebui sa aiba loc aceste sedinte de consiliere la Directia de ocrotire a minorului.
Răspuns la discuția Drept de vizita minor
Nu a avut loc decit prima infatisare , care s-a desfasurat la Judecatoria sectorului 2 (unde are domiciliul mama fetitelor). Am confundat instantele ( cum Tribunalul Bucuresti se afla in aceiasi cladire cu Judecatoria sector 2, si stiind ca fratele meu locuieste in sectorul 3, am crezut ca procesul a avut loc la TMB) .
Urmatorul termen s-a stabilit in ianuarie, urmind ca pina atunci sa aiba loc acele sedinte de consiliere la Directia de protectia copilului ( nu stiu exact titulatura ) , de pe Olari.
Ce este de fapt aceasta Ordonanta Presidentiala ? Cum se obtine ? La cererea cui se elibereaza ? In ce conditii ? In ce faza a procesului ?
Răspuns la discuția Drept de vizita minor
Multumesc pentru raspunsuri, dar as avea nevoie sa stiu ( daca cineva ma poate ajuta in acest sens ), ce trebuie facut acum : Sa mearga tatal la Directia de protectie a copilului, sau sa astepte sa fie chemat de cei de acolo ? Banuiesc ca sedintele de consiliere vor avea loc numai in urma unei adrese de la tribunal catre Directie. Trebuie asteptat ceva timp, pana ajunge acea adresa sau poate merge si acum pt. a se interesa ? Sedintele de consiliere vor fi mama-copil- psiholog si tata-copil-psihilog ? Intreb daca la sedintele la care va participa tatal si copilul va fi prezenta si mama ( in prezenta acesteia copilul este speriat, pentru ca i s-a tot spus ca nu are voie sa vorbeasca cu tatal ).
Răspuns la discuția Interzicere drept de vizita
As vrea sa va intreb ceva si sper din tot sufletul sa nu va supar. PENTRU BINELE COPILULUI, nu credeti ca ar fi totusi mai bine sa-l lasati sa aiba legaturi si cu mama ? Poate n-a fost o sotie buna, dar lasati-l pe copil sa inteleaga singur daca mama lui il iubeste sau nu. Va spun asta pentru ca ceea ce spuneti Dvs. seamana izbitor cu cazul fratelui meu, numai ca el este cel caruia mama incearca sa-i interzica sa-si vada fetitele, in conditiile in care el este o persoana foarte responsabila, un om integru, si in primul rand un TATA extraordinar, care isi iubeste copiii din tot sufletul. Iar mama nu vrea decat sa se razbune pe el.!!! Si s-a intamplat la fel ca la Dvs, a venit mama cu o adeverinta din care reiesea ca copilul a avut nevoie de tratament, deoarece a suferit o depresie. Nu cumva depresia ( daca a fost ), a fost cauzata de faptul ca copilul sufera datorita lipsei parintelui celuilalt si datorita faptului ca li se interzice sa pastreze legaturile firesti? Si datorita faptului ca i se tot spun lucruri urate despre celalalt parinte, iar copii stiu totusi ca nu este asa ? Si atunci ei sunt debusolati, nu mai stiu ce sa creada... Sper din tot sufletul ca mama copilului Dvs. sa fie o mama responsabila, sa-si iubeasca si sa nu-si abandoneze copilul ( sper ca nu face parte din categoria acelor mame care ii fac si-i parasesc apoi ), pentru ca copiii au nevoie de ambii parinti. Iar Dvs. ar trebui sa-i explicati copilului ca mama lui il iubeste, ca nu l-a parasit!!! Ganditi-va la copil, nu la Dvs. Altfel e posibil ca copilul sa fie mai afectat decat va puteti da seama, sa creasca cu sentimentul ca a fost abandonat, iar urmarile pe termen lung sa fie dezastuoase pentru psihicul lui. Va doresc sa aveti puterea de a decide ce e mai bine pentru copil !!!