avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate Sergiu5342

Activitate Sergiu5342

Așa este , vecinul a considerat ca este terenul sau , întrucât terenul a fost cândva un întreg și după s-a împărțit la jumătate , eu am cadastrul actualizat , am primit punctele de delimitare prin intermediul unui topograf și acum vreau să construiesc gard , de aici și întrebarea cu via , deoarece vecinul nu dorește să și-o scoată de pe terenul meu , iar eu vreau să rezolv această situație deoarece mă împiedică în construirea gardului
Bună seara ! Am și eu o întrebarea , dacă vecinul de lângă mine are via plantată pe terenul meu , iar eu acum doresc să fac gardul între noi , cum rămâne cu via ? Pot să o tai eu ? Sau trebuie să și-o scoată el ? Menționez ca via are și structura metalică și automat și pe aceea vrem să o scoatem însă nu ne dorim să facem ceva ilegal


adriandimitriu a scris:

Faptul că nu are cadastru nu înseamnă că nu are proprietar
[/quot
Să explic mai bine situația terenul meu cu ce al vecinului s-a dezmembrat, eu beneficiez de o parte , el de cealaltă ( de menționat este faptul ca până în momentul actual beneficiem de un gard comun la strada principală ) .
Doar ca acest gard este pus pe domeniul public atât la mine cat și la el , pentru ca nu a respectat cadastrul și practic și -a însușit câțiva metri de teren .
M-am interesat și am aflat ca după 10 ani de când practic și-a însușit câțiva metri de teren , a pus un gard și câțiva pomi , poate într-un procent mic să îl obțină legal .
Și acum revin la întrebarea intiala , poate să obțină legal , terenul din fata zonei mele de cadastru ? Practic din fața curții mele dacă eu nu doresc să beneficiez de gardul construit de el și vreau să mă rezum la cadastru pe care îl am eu?


Am si eu o întrebare , in fata terenului meu este o porțiune fără cadastru , vecinul meu poate să obțină in vreun fel portiunea aceasta , care automat este in fata curții mele ?