avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot să tai via vecinului de pe terenul meu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot să tai via vecinului de pe terenul meu ?

Bună seara ! Am și eu o întrebarea , dacă vecinul de lângă mine are via plantată pe terenul meu , iar eu acum doresc să fac gardul între noi , cum rămâne cu via ? Pot să o tai eu ? Sau trebuie să și-o scoată el ? Menționez ca via are și structura metalică și automat și pe aceea vrem să o scoatem însă nu ne dorim să facem ceva ilegal
Cel mai recent răspuns: Sergiu5342 , utilizator 23:44, 27 Septembrie 2024
Buna ziua

Cum anume a ajuns via vecinului pe terenul dvs? Cumva am banuiala ca vecinul dvs considera acel teren ca fiind al sau.

Aveti cadastru pe teren? Exista vreo suprapunere notata in cartea funciara?

Daca nu exista suprapuneri notate si aveti cadastru si deci stiti clar limitele de proprietate ale terenului dvs, invitati vecinul sa isi scoata singur via si constructiile aferente de pe terenul dvs.

Art. 613 - Cod Civil
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.
Așa este , vecinul a considerat ca este terenul sau , întrucât terenul a fost cândva un întreg și după s-a împărțit la jumătate , eu am cadastrul actualizat , am primit punctele de delimitare prin intermediul unui topograf și acum vreau să construiesc gard , de aici și întrebarea cu via , deoarece vecinul nu dorește să și-o scoată de pe terenul meu , iar eu vreau să rezolv această situație deoarece mă împiedică în construirea gardului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului fondului asupra crengilor tăiate Just-drept Just-drept conform Art. 613, alin.(3) din NCC: Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparținând proprietarului vecin are ... (vezi toată discuția)
Vie plantata lângă gardul vecinului AndreiAndrei88 AndreiAndrei88 Bună ziua! Am o intrebare! Între mine si Vecinul meu este construit un gard de 1,8m din tablă . Când a început construcția nu ma întrebat nimic a ... (vezi toată discuția)