avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate liustina

Activitate liustina

Răspuns la discuția cumul de functii
Pytu_Elena cum s-a solutionat pana la urma problema ta? si eu ma aflu intr-o situatie similara, adica sunt in concediu de maternitate (prenatal de la functia de baza, cu 8 ore pe zi) si predau la plata cu ora (intentionez sa predau pana cand nasc, iar, conform interpretarii mele a textelor de lege, nimic nu mi-ar interzice sa predau si dupa ce nasc, dar pana in momentul in care intru in CIC...) la tine cum a fost? multumesc de lamurir..
Răspuns la discuția conventie civila
Da este adevarat, obligatorii sunt cele 42 de zile dupa nastere, dar in total, cele 126 de zile de concediu pre si post natal le poti lua cum vrei tu, atata timp cat iti raman cele 42 de zile dupa nastere..da, dar intrebarea mea era, daca am 62 de zile de post natal, in aceasta perioada, a postantalului, din cate stiu eu poti obtine venituri, deoarece inca nu am intrat in concediu pentru cresterea copilului, nu? eu asa am inteles, ca trebuie intrerupta orice forma de obtinere venit incepand cu data de la care intri in concediu pentru cresterea copilului, corect?
referitor la hotarare, am scris un mesaj pe privat catre tine ..
Multumesc de informatii
Răspuns la discuția conventie civila
Multumesc mult pentru lamuriri sabau Florica...cautam disperata raspunsuri la aceeasi problema.. si nu reuseam sa gasesc nimic referitor la acest aspect, adica daca sunt in prenatal la functia de baza, dar obtin venituri (in cazul meu plata cu ora) in aceeasi perioada daca e ok sau daca vin astia de la fisc sa ma lege :)) multumim pentru lamuriri.
As avea totusi o rugaminte, daca poti sa scanezi hotararea judecatoreasca prin care ai castigat si sa o pui pe net, ar fi foarte utila in cazul in care ar refuza achitarea acestor drepturi.
Mai am totusi o intrebare...dupa nastere, intri in postnatal, si doar la 42 respectiv 62 de zile dupa nastere intri in concediu de crestere copil...eu asa stiu, nu am dreptate? deci ar trebui incetata orice forma de obtinere venit doar incepand cu a 42-a respectiv a 62-a zi dupa nasterea copilului, aceea fiind data in care intri in concediu de crestere copil, nu?
Multumesc pentru lamuririle suplimentare
Buna ziua,
am si eu o intrebare. Doresc sa incep perioada de stagiatura incepand cu luna decembrie 2009. pana la acea data, eu am fost angajata ca jurist la o firma, mai mult de 12 luni. problema mea este urmatoarea:
1. Trebuie sa ma suspend din barou pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilululi?
2. Beneficiez de indemnizatie pentre cresterea copilului si cine mi-o va achita in cazul unui raspuns pozitiv?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
p.s. Am uitata sa mentionez ca data probabila a nasterii este 7 mai 2010 :)