avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate iolal

Activitate iolal

Cat durează obținerea următoarelor documente din România?

- adeverinţă privind debitele către stat eliberată de Administraţia Financiară de la ultimul domiciliu din România;

- adeverinţă privind debitele către stat eliberată de direcţia de impozite şi taxe locale a primăriei de la ultimul domiciliu din România;
Sunt în proces de renunțare la cetățenia română. Pe consulat este precizat ca trebuie sa aduc din România următoarele acte precizate mai jos. Trebuie sa fac programare pentru aceste acte în prealabil? Cât durează pana primesc înapoi aceaste informații ? Iar aceste Adeverințe le iau de la oficii sau mi se trimit la domiciliul de pe buletin ? Sunt plecata din țară din 2016.

1. Adeverinţă privind debitele către stat eliberată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) de la ultimul domiciliu din România (original);
2. Adeverinţă privind debitele către stat eliberată de direcţia de impozite şi taxe locale a primăriei de la ultimul domiciliu din România (original);
Va multumesc pentru raspuns si pentru linistea oferita. O zi buna va doresc.
Multumesc pentru clarificare. Din pacate imprumuturile luate tot cresc, iar cu tot cu dobanda acumulata, imprumutul devine substantial ... cu siguranta mai mare decat mostenirea.
Multumesc pentru clarificare.
Multumesc, iar cand el a murit, pot sa renunt la mostenire, asadar sa renunt la orice beneficiu sau obligatie de-a lui, nu? Adica datoria la Provident nu va trebuit sa o platesc, nu?
Deci la viitoarea mostenire a tatalui nu pot renunta in timp ce el e in viata?

Doresc sa fac acest lucru pentru ca tatal are datorii pe care nu le poate achita, iar prin renuntarea la mostenire, renunt de asemena si la datoriile lui. Din cauza ca eu nu comunic cu tatal meu nu am de unde stii cand el a murit. Renuntarea la mostenire se poate face doar in timp de un an de la deces, deci exista riscul ca eu sa nu aflu de moarte tatalui in timpul necesar pentru a declara renuntarea la mostenie...asadar implicit mostenind datoria lui...

Iar dorinta mea e sa inchid aceste situatii care imi cauzeaza necazuri si stres.
Datoriile la Provident a parintilor se pot transmite la copii?

Daca tata a luat datorii la Provident pe care nu le poate achita, daca este dat in judecata, pot sa fiu eu ca si fiica trasa la raspundere pentru aceste datorii?
Pot sa renunt la mostenire in timp ce tatal este inca in viata (mama este decedata) ?