avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate lenalena

Activitate lenalena

Multumesc frumos. Imi faceam griji daca nu cumva eram tinuta de termenul acela de 30 de zile pe care il prevede legea pentru atacarea deciziei Comisiei de contestatii. Dar in cazul acesta, nu am o decizie, am doar un refuz de a raspunde.
Refuzul nejustificat al Comisiei de a raspunde la contestatie se ataca in termenul de 30 de zile de la expirarea termenului de 45 de zile prevazut pentru raspuns? Vad ca mai multe persoane spun ca asteapta raspunsul de cateva luni. Asa astept si eu, insa acum, cand m-am hotarat sa ma adresez instantei, imi pun problema daca cererea mea nu este cumva tardiva. Textul de lege se refera strict la contestarea deciziei comunicate de Comisia de contestatii in termen de 30 de zile...

Multumesc
Răspuns la discuția plata taxelor judiciare de timbru
Taxele de timbru se platesc in functie de domiciliul/sediul platitorului (debitorului) si nu in functie de instanta. Deci, daca aveti sediul/domiciliul in Braila, platiti in contul bugetului local si nu la Tribunalul Bucuresti. Probabil platiti la CEC/posta sau DITL.
Răspuns la discuția pensie invaliditate
Exista un Acord bilateral incheiat cu URSS si se considera ca Republica Moldova e stat succesor la acest tratat, dar este referitor la recunoasterea stagiului de cotizare (la asigurarile sociale). De fapt, aceasta procedura de recunoastere a stagiului de cotizare deja s-a finalizat si persoana respectiva a primit deja un "da" de la Casa de Pensii. Ramane sa depuna la dosar un decizia de incadrare in grad de invaliditate. Si tocmai de aceea vroiam sa stiu daca incadrarea in grad de invaliditate realizata de un stat strain poate fi recunoscuta sau daca exista o procedura pentru acest lucru.
Răspuns la discuția pensie invaliditate
Cred ca termenul mai potrivit este recunoasterea certificatului de invaliditate.
Răspuns la discuția pensie invaliditate
Acest certificat de invaliditate este necesar pentru depunerea actelor pentru pensie de invaliditate la Casa de Pensii. In mod normal, atunci cand o persoana este incadrata pentru prima data in grad de invaliditate, obtine o decizie de incadrare de la Comisia de Expertiza.
Persoana in cauza deja este incadrata definitiv in grad de invaliditate I dar in strainatate. Vroiam sa stiu daca poate fi evitat statul la cozi (cu o persoana care nu se deplaseaza) la aceasta comisie de expertiza, pentru ca pana la urma, este vorba despre un act.

Va multumesc pentru raspuns
Buna seara (dimineata/ziua),

As fi recunoscatoare pentru orice informatii utile referitoare la urmatoarea problema:

Un certificat de invaliditate emis in strainatate (Republica Moldova) pentru un cetatean roman, repatriat, poate produce efecte in Romania? Cu alte cuvinte pe baza lui se poate elibera un certificat de invaliditate roman?

Nu stiu daca este relevant,dar din cate stiam in cazul permiselor de conducere exista o procedura de legalizare. Practic, la fel ca si permisul de conducere, acest certificat este un act administrativ...

La Casa de Pensii nu am primit un raspuns limpede.

Multumesc anticipat