Aduc in discutie pe aceasta cale problema platii taxelor judiciare de timbru, avand in vedere modificarea Legii 146/1997 prevazuta de Legea 276/2009
Pct 6.La articolul I punctul 4, articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 19 Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti se plătesc în numerar, prin virament sau în sistem on-line, în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază îşi are domiciliul sau, după caz, sediul fiscal debitorul.
Debitorul.....insemnand ...eu (persoana fizica sau juridica) CARE FAC PLATA TAXEI..PENTRU CA EU DEBITEZ CONTUL BUGETULUI LOCAL....
Cu alte cuvinte daca am domiciliul sau sediul in Braila si am dosar pe rolul Tribunalului Bucuresti, taxa de timbru o platesc la Braila.
eu personal inteleg prin debitor pe cel obligat la plata taxei de timbru , in speta pe initiatorul procesului
eu asa procedez , dar sunt si altii care spun ca la primaria instantei competente ( ceea ce mi se pare o aberatie de ex trimit prim posta cererea de chemare in judecata pt a evita o deplasare dar trebuie sa ma deplasez ca sa platesc taxa ) chiar am initiat si eu o discutie pe tema asta
Taxele de timbru se platesc in functie de domiciliul/sediul platitorului (debitorului) si nu in functie de instanta. Deci, daca aveti sediul/domiciliul in Braila, platiti in contul bugetului local si nu la Tribunalul Bucuresti. Probabil platiti la CEC/posta sau DITL.
Taxa de timbru
xm
Taxa de timbru se plateste in contul consiliului local din circumscriptia instantei sau in contul consiliului local de la sediul social/domiciliul platitorului? (vezi toată discuția)