avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate doctoru1980

Activitate doctoru1980

Multumesc pentru raspuns!
O sa va mai intreb un lucru. Am urmatoarea speta: In luna Nov 2017 un coleg a lucrat pe 30 Nov (Sarbatoare legala). Mentionez ca angajatorul pentru care lucram nu ofera zile libere, ci plateste direct orele. Ca idee luna Nov are 21 de zile lucratoare adica 168 de ore. Lucrand pe data de 30 Nov nr total de ore lucrate in luna aceasta a fost 176 deci cu 8 mai mult decat norma. Mentionez ca noi lucram in ture si lucram si in unele zile de weekend. Parerea mea si nu numai a mea, este ca acest coleg ar trebui sa fie platit in plus, odata pentru orele de sarbatoare legala si inca o data pentru orele suplimentare. Adica 8 ore SL + 8 ore suplimentare. De ce gandesc asa: 30 Nov a picat intr-o Joi iar el putea sa fie liber intr-o zi de Miercuri de exemplu -29 Nov. Daca era liber Miercuri pe 29 Nov si lucra Joi pe 30 Nov nr total de ore lucrate in luna Nov era fix 168, insa ar fi trebuit sa fie platit in plus 8 ore de Sarbatoare Legala.
Deci, daca facem o comparatie intre 2 colegi sa spunem X si Y:
- X a lucrat 168 de ore inclusiv 30 Nov (conform legii ar trebui sa fie platit in plus pentru 8 ore de SL)
- Y a lucrat 176 de ore din 168 si nu a lucrat pe 30 Nov (ar trebui sa fie platit in plus 8 ore suplimentare).
Mentionez ca atat orele de SL cat si orele suplimentare sunt platite cu spor de 100% in locul unde lucrez prin urmare X va fi platit la fel ca Y desi are mai putine ore lucrate, lucru care nu mi se pare normal.
Am si eu o intrebare. In luna Decembrie 2017 au fost 144 de ore lucratoare. Eu am lucrat 194, asta incluzand si 18 ore in zilele de 1 Decembrie si 25 Decembrie. Din punctul meu de vedere ar trebui sa fiu platit in plus 194-144= 50 de ore suplimentare + 18 ore lucrate pe 1 si 25. Am calculat corect?
Doamna Romascanu, intrebarea mea era simpla. Are sanse fratele bunicului meu sa mai primeasca si jumatate din terenul aferent constructie sau nu? Doar asta voiam sa stiu. Deasemenea sunt constient ca problema nu se poate rezolva pe forum, in fond ce probleme se pot rezolva pe forum? Aveam nevoie de parerea unor oameni cu experienta in acest domeniu si din acest motiv m-am gandit sa folosesc acest forum. Oricum va multumesc frumos pentru raspuns.
Titlurile au fost emise in 1993. Din cate stiu s-a facut reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii nr 18/1991.

Data post: Joi, 5 Martie 2009, 16:49
Subiect: RE: Mostenire - Modificare titlu de proprietate

Pe mine ma intereseaza daca mai poate sau nu obtine jumatate din terenul pe care este casa, avand in vedere ca s-a facut act de vanzare cumparare la notar in 1997 in baza certificatului de mostenitor din 1988, iar notarul a trecut in acel act ca terenul apartine de drept cumparatorului. Mentionez ca la aceea data titlurile de proprietate existau si erau ambele pe numele bunicului meu iar fratele dansului nu a avut nimic de obiectat.
Problema sta in felul urmator: Titlul pe care este si casa s-a emis in baza cerererii facute de bunicul meu la primarie si conform cu registrul agricol din 1968 daca nu ma insel. Ideea este ca bunicul meu a detinut separat fata de tatal sau pamant extravilan dar doar atat conform registrului agricol. Totusi bunicul meu a avut alta casa construita de el. Inainte de 89 a vandut aceasta casa, s-a mutat in casa parinteasca si l-a despagubit pe fratele sau. Acesta este si motivul pentru care in 1997 a fost facut act de vanzare cumparare. Totusi tatal bunicului meu figureaza in registrul agricol si cu o suprafata intravilana de 1000 mp (terenul pe care este casa). Titlurile de proprietate s-au emis in 1993, deci inainte sa se faca actul de vanzare cumparare. Teoretic trebuia emis un titlu pe numele strabunicului meu care sa includa terenul extravilan + teren intravilan si casa si un titlu pe numele bunicului meu cu terenul extravilan pe care acesta l-a detinut. Totusi cei de la primarie au emis 2 titluri pe numele bunicului si s-a amestecat un pic asa. Acum fratele dansului vrea modificarea ambelor titluri. In cel cu casa sa fie trecut si el mostenitor doar pe terenul intravilan, iar in cel cu terenul extravilan sa fie deasemenea trecut mostenitor. Totusi pana acum nu a avut nimic de obiectat dar avand in vedere ca in ultimul timp s-au scumpit terenurile acum s-a razgandit. La primarie exista o cerere se pare dar nu este una tip cu se facea in vremea respectiva. Cum pot verifica si la registrul din aceea vreme daca numarul dat de primarie corespunde cu numarul din acel registru? Pt ca banuala mea este ca a mituit pe cineva si a introdus aceea cerere ulterior. Nu exista un termen in care poate face o actiune in justitie? Pt ca titlurile au fost emise in 93, putea sa ceara modificarea de atunci. Deasemenea nu stiu de ce se ia in considerare registrul agricol din 68 deoarece conf acestui registru bunicul meu nu a detinut niciodata teren intravilan, numai ca el a avut o casa a lui in mijlocul localitatii prin urmare a avut si teren intravilan.
Salutare tuturor,
Am urmatoare speta: In 1988 bunicul meu si fratele acestuia au mostenit de la tatal lor o casa. Dupa revolutie bunicul meu a facut cerere la primaria pentru punerea in posesie si a terenului agricol + terenul aferent casei in baza legii 18/1991. De curand am aflat ca o cerere a facut si fratele acestuia in aceasta perioada ( nu stiu daca este adevarat sau nu) cert este ca s-au emis 2 titluri de proprietate. Unul pe terenul agricol pe care bunicul l-a avut separat de tatal acestuia pe care este si casa si terenul aferent casei si inca un titlu pe terenul agricol detinut de tatal bunicului meu. Ambele titluri au fost emise pe numele bunicului meu.
In 2008 deci dupa un numar foarte mare de ani (intre timp bunicul si mama mea au decedat ramanand mostenitori bunica mea cu mine si cu sora mea) fratele acestuia ne-a actionat in judecata dorind sa se modifice titlurile de proprietare si astfel sa obtina jumatate din terenul agricol de pe unul din titluri (respectiv cel care a fost al tatalui sau) si deasemenea mai doreste jumatate din terenul intravilan pe care se afla casa .
Mentionez ca in 1997 i-a vandut bunicului jumatatea lui de casa printr-un act de vanzare-cumparare autenitificat la notar. Pe respectivul act este specificat ca se vinde jumatatea din casa pe care o detinea in baza certificatului de mostenitor din 1988, iar terenul apartine de drept cumparatorului adica bunicului meu.
Nu ma intereseaza foarte mult daca dansul o sa ia jumatate din terenul agricol pentru ca pana la urma este dreptul lui dar in schimb ma intereseaza daca are sanse sa obtina jumatate din terenul intravilan pe care se afla casa dupa ce acesta a vandut casa in 1997.
Am consultat un avocat care mi-a spus ca pe acel act de vanzare-cumparare nu este specificat foarte clar ca vanzatorul a vandut si terenul, totusi este specificat ca terenul apartine de drept cumparatorului. Mai nou am vazut ca se pot face de vanzare-cumparare intre parti fara sa se mearga la notar dar nu se poate vinde si terenul aferent daca nu se merge la notar. Asa era si intrecut? Ce ma sfatuiti?
Răspuns la discuția Modificare titlu de proprietate
Intrebarea mea este: Daca odata s-a cerut rectificarea si acum se cere nulitatea absoluta partiala este acelasi lucru? Pentru ca practic mie mi se pare acelasi lucru. In principiu doreste modificarea titlului, iar instanta deja a hotarat ca este corect emis.
Răspuns la discuția Modificare titlu de proprietate
2007_rozi a scris:

Dumneavoastra puteti invoca autoritatea de lucru judecat pentru a se respinge actiunea.


Am depus deja hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila la primul termen. Totusi judecatoarea a amanat procesul pe motiv ca inca nu a venit raspuns de la Comisia Locala. Sincer infatisarea a durat 2-3 minute. Nici nu a citit macar acea hotararea. Poate lua o hotarare de genul asta si la termenul urmator?
Salutare tuturor,

Am urmatoarea speta: anul trecut fratele bunicului meu pe care il mostenesc ne-a dat in judecata cerand rectificarea unui titlu de proprietate care era pe numele bunicului meu in sensul introducerii lui in acest titlu pe motiv ca terenul de pe titlul respectiv a apartinut tatalui lor. S-a decis in instanta ca titlul respectiv a fost corect emis. Dansul nu a facut recurs asa ca hotararea a ramas definitiva si irevocabila.
Anul acesta dansul ne-a dat iarasi in judecata insa acum cere instantei sa dispuna nulitatea absoluta partiala a acelui titlu pe motiv ca 2100 MP de teren intravilan din el a apartinut tatalui lor. Intrebarea mea este: mai poate face acest lucru din moment ce s-a luat deja o hotarare definitiva si irevocabila legata de acest titlu in care instanta spune ca este corect emis?