avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare titlu de proprietate

Salutare tuturor,

Am urmatoarea speta: anul trecut fratele bunicului meu pe care il mostenesc ne-a dat in judecata cerand rectificarea unui titlu de proprietate care era pe numele bunicului meu in sensul introducerii lui in acest titlu pe motiv ca terenul de pe titlul respectiv a apartinut tatalui lor. S-a decis in instanta ca titlul respectiv a fost corect emis. Dansul nu a facut recurs asa ca hotararea a ramas definitiva si irevocabila.
Anul acesta dansul ne-a dat iarasi in judecata insa acum cere instantei sa dispuna nulitatea absoluta partiala a acelui titlu pe motiv ca 2100 MP de teren intravilan din el a apartinut tatalui lor. Intrebarea mea este: mai poate face acest lucru din moment ce s-a luat deja o hotarare definitiva si irevocabila legata de acest titlu in care instanta spune ca este corect emis?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:56, 23 Noiembrie 2008
Dumneavoastra puteti invoca autoritatea de lucru judecat pentru a se respinge actiunea.
2007_rozi a scris:

Dumneavoastra puteti invoca autoritatea de lucru judecat pentru a se respinge actiunea.

Am depus deja hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila la primul termen. Totusi judecatoarea a amanat procesul pe motiv ca inca nu a venit raspuns de la Comisia Locala. Sincer infatisarea a durat 2-3 minute. Nici nu a citit macar acea hotararea. Poate lua o hotarare de genul asta si la termenul urmator?
Da, se poate lua o asemenea hotarare si la termenul urmator, insa trebuie solicitat de dumneavoastra ca instanta sa se pronunte in acest caz cu privire la autoritatea de lucru judecat.
Intrebarea mea este: Daca odata s-a cerut rectificarea si acum se cere nulitatea absoluta partiala este acelasi lucru? Pentru ca practic mie mi se pare acelasi lucru. In principiu doreste modificarea titlului, iar instanta deja a hotarat ca este corect emis.
Nu este autoritate de lucru judecat.Pentru a opera autoritatea de lucru judecat se impune o tripla identitate:obiect, parti si cauza.
Din ceea ce ati spus dvs., este doar identitate de parti.
Acum insa discutia se pune referitor la aceasta nulitate absoluta , la temeiul de drept invocat de partea adversa ca motiv de nulitate absoluta a titlului de proprietate iar instanta este obligata sa faca verificarile ce se impun, sa ordone administrarea de probe, in vederea aflarii adevaratelor raporturi dintre parti.Dupa ce va veni la dosar raspunsul de la Comisia Locala, veti sti cum stau lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mai putem face, din moment ce hotararea este definitiva si irevocabila ? kamys kamys In anul 1994 am intrat, impreuna cu fratele tatalui, in posesia unui teren extravilan cu suprafata de 1,2000 ha teren arabil, mostenire de la stra-stra-bunici ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ciprian11 ciprian11 Buna dimineata ! Am si eu o problema legata de un titlu de proprietate emis de comisia locala pe numele strabunicului meu defunct iar la mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca anulata claudiu_35n claudiu_35n Buna ziua! Sa trec direct la subiect. In anul 2001, a fost eliberata o sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila prin care ca mostenitor al tatalui meu ... (vezi toată discuția)