avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... hotarare judecatoreasca anulata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

hotarare judecatoreasca anulata

Buna ziua! Sa trec direct la subiect. In anul 2001, a fost eliberata o sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila prin care ca mostenitor al tatalui meu obtin dreptul la o proprietate si se intocmeste titlu de proprietate pe numele meu, pentru proprietatile de teren pe care le am obtinut bineinteles. In anul 2007, dupa o plangere formulata de o ruda a mea, la judecatoria Neamt, a fost eliberata o noua sentinta civila, ramasa definitiva si irevocabila, prin care imi anuleaza drepturile primite prin Sentinta Civila din anul 2001, in fapt imi anuleaza dreptul la proprietate, imi anuleaza titlul de proprietate si elibereaza alt titlu de proprietate. Este posibil asa ceva?????? Daca se poate face ceva unde m as putea adresa si cum???? Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2009
claudiu_35n, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:20, 7 Septembrie 2009
Ce calitate in raport de defunct a detinut ruda care a contestat titlul dvs de proprietate?
claudiu_35n a scris:

Buna ziua! Sa trec direct la subiect. In anul 2001, a fost eliberata o sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila prin care ca mostenitor al tatalui meu obtin dreptul la o proprietate si se intocmeste titlu de proprietate pe numele meu, pentru proprietatile de teren pe care le am obtinut bineinteles. In anul 2007, dupa o plangere formulata de o ruda a mea, la judecatoria Neamt, a fost eliberata o noua sentinta civila, ramasa definitiva si irevocabila, prin care imi anuleaza drepturile primite prin Sentinta Civila din anul 2001, in fapt imi anuleaza dreptul la proprietate, imi anuleaza titlul de proprietate si elibereaza alt titlu de proprietate. Este posibil asa ceva?????? Daca se poate face ceva unde m as putea adresa si cum???? Va multumesc
O hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, in urma unei actiuni in revendicare, sa inteleg, nu poate fi anulata printr-o alta hotarare judecatoreasca pronuntata dupa 6 ani avand ca obiect, presupun, tot o revendicare! Veniti cu date suplimentare, altfel... lucrurile sunt neclare tinand cont de ceea ce ati postat.
Persoana care a contestat sentinta are calitatea de nepot al defunctului proprietar al titlului. Eu sunt fiul defunctului, iar persoana care a contestat este fiica fratelui tatalui meu. Ca documente detin un certificat de mostenitor, un contract de vanzare cumparare al unui teren , grevat de sarcini, care a apartinut fratelui meu "care a fost contestat " sentinta civila prin care mi a dat dreptul la proprietate, titlul de proprietate in original care a fost anulat, si nu in ultimul rand, un act la notar prin care toti mostenitorii renunta la succesiune in favoarea mea inclusiv tatal persoanei care a atacat sentinta.
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
claudiu_35n, utilizator
Parerea mea este ca e perfect posibil scenariul prezentat de dvs.
In ipoteza in care in primul litigiu v-ati judecat pentru a obliga o comisie locala/ prefectura/comsie judeteana pentru a fi obligati la a va emite un titlu de proprietate si titlul a fost emis cu incalcarea disp. art.III din Legea 18/1991 cu toate modificarile ulterioare se poate solicita anularea acetsui titlu in tot sau in parte.
Ar trebui sa aveti in vedere ca nulitatile absolute prev. in articolul mentionat pot fi invocate oricand.
DIn pacate informatiile pe care ni le furnizati sunt mai putin relevante.
Intereseaza obiectul, motivele de nulitate invocate, temeiul juridic, calitatea partilor ... s.a.m.d ...
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Insuficiente precizarile dvs,in eventualitatea in care apreciati netemeinica hotararea
in baza documentelor contactati avocat.

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare prin comparare de titluri diana58 diana58 As dori sa stiu daca este posibila o actiune in revendicare prin comparare de titluri in urmatorul caz. Mai precis, am un titlu de proprietate (mostenit de la ... (vezi toată discuția)
Titlu propietate dan944 dan944 Parintii mei au primit un titlu de propietate pe un teren . eu au decedat iar un unchi spune ca titlu a fost anulat. Cum pot afla daca a fost sau nu anulat? (vezi toată discuția)
Ce e de facut? shadyrk shadyrk Judecandu-se cu primaria, o persoana a obtinut titlu de proprietate pe un teren in baza unei expertize. Judecandu-ma si eu cu primaria, am obtinut titlu de ... (vezi toată discuția)