avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu propietate

Parintii mei au primit un titlu de propietate pe un teren . eu au decedat iar un unchi spune ca titlu a fost anulat. Cum pot afla daca a fost sau nu anulat?
Cel mai recent răspuns: dan944 , utilizator 12:04, 28 Februarie 2010
Ar fi trebuit sa primiti o sentinta care sa anuleze titlul in cauza. Ca sa fiti sigur mergeti la Comisia Locala de la primaria apartinatoare.
Buna ziua !
Pentru a fi anulat , este necesara o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pana la acea data titlul este valabil, iar daca parintii au decedat,primii care succed sunt descendentii, adica copii. Acestia inlatura de la mostenire celelalte clase de mostenitori, cu exceptia sotului supravietuitor( nu este cazul dumneavoastra).
Puteti afla valabilitatea titlului, solicitand deschiderea succesiunii la notariatul ultimului domiciliu al defunctului.
Cu stima !

Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Sunt unicul mostenitor nu de mostenire e vorba ci daca mai aveau terenul respectiv sau nu m,ultumesc oricum
De multe ori, rudele spun diverse povesti despre cum ar vrea ele sa arate situatia, nu despre cum este ea de fapt.
Daca parintii, in timpul vietii, sau dvs. ca mostenitor al acestora, nu ati primit vreodata citatie la un proces avand ca obiect nulitatea relativa/absoluta a respectivului TP, unchiul dvs. minte si titlul in cauza este perfect valabil. Anularea lui nu se poate face dacat printr-un proces, in cadrul caruia sunt chemati, obligatoriu, in fata instantei, titlularii dreptului de proprietate/mostenitorii acestora.
Puteti verifica si la administratia financiara/registrul agricol al primariei al cui este terenul; daca unchiul insista, solicitati-i sa va prezinte hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de anulare a TP, iar daca nu o face, amintiti-i povestea lui Pinocchio, caruia ii crestea nasul la fiecare minciunica:))
Multa sanatate!
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
Kyandra, moderator
Sarut mana si multumesc pentru sfat doamna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate teren emis 1994 bionela5 bionela5 buna seara, va rog as vrea sa stiu daca un titlu proprietate emis in 1994 pe un teren pe numele unei persoane care momentan este decedata, nu mai este valabil ... (vezi toată discuția)
Fond funciar. proces castigat Marathon009 Marathon009 Am reusit sa castig un proces cu anulare partiala titlu prop. in care erau terenurile A, B si C. A,B intravilan si C extravilan. Eu am castigat A si B, iar in ... (vezi toată discuția)