avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... hotarare judecatoreasca anulata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

hotarare judecatoreasca anulata

Buna ziua! Sa trec direct la subiect. In anul 2001, a fost eliberata o sentinta civila ramasa definitiva si irevocabila prin care ca mostenitor al tatalui meu obtin dreptul la o proprietate si se intocmeste titlu de proprietate pe numele meu, pentru proprietatile de teren pe care le am obtinut bineinteles. In anul 2007, dupa o plangere formulata de o ruda a mea, la judecatoria Neamt, a fost eliberata o noua sentinta civila, ramasa definitiva si irevocabila, prin care imi anuleaza drepturile primite prin Sentinta Civila din anul 2001, in fapt imi anuleaza dreptul la proprietate, imi anuleaza titlul de proprietate si elibereaza alt titlu de proprietate. Este posibil asa ceva?????? Daca se poate face ceva unde m as putea adresa si cum???? Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2009
claudiu_35n, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:20, 7 Septembrie 2009
apaidiu a scris:

Parerea mea este ca e perfect posibil scenariul prezentat de dvs.
In ipoteza in care in primul litigiu v-ati judecat pentru a obliga o comisie locala/ prefectura/comsie judeteana pentru a fi obligati la a va emite un titlu de proprietate si titlul a fost emis cu incalcarea disp. art.III din Legea 18/1991 cu toate modificarile ulterioare se poate solicita anularea acetsui titlu in tot sau in parte.
Ar trebui sa aveti in vedere ca nulitatile absolute prev. in articolul mentionat pot fi invocate oricand.
DIn pacate informatiile pe care ni le furnizati sunt mai putin relevante.
Intereseaza obiectul, motivele de nulitate invocate, temeiul juridic, calitatea partilor ... s.a.m.d ...

Stimate apaidiu, o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, nu poate fi anulata printr-o anulata printr-o alta hotarare judecatoreasca, chiar si in situatia unui asa-zis scenariu care poate fi imposibil! Userul a postat o speta cu date si informatii incomplete!
Stimate tudorioan .. cand vorbim de art.III din Legea 18 vorbim de nulitatea TITLULUI DE PROPRIETATE iar nu de nulitatea hotararii.
Drept urmare .. vorbim despre posibilitatea anularii unui T.P iar nu a unei hotarari judecatoresti.
Nici persoana care a postat intrebarea nu a facut distinctia intre hotarare si titlu. ...
Insa in mesajul domniei sale veti observa ca cea de a doua hotarare anuleaza de fapt un titlu. imi anuleaza titlul de proprietate si elibereaza alt titlu de proprietate
Ce ziceti ? E acelasi lucru ? :)
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Pertinenta observatia colegului alin , atentionarea si distinctia consecintelor hotararii instantei
trebuie sa ne spuneti ce calitate ati avut in dosar.este posibil ca ruda sa aiba dreptate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare prin comparare de titluri diana58 diana58 As dori sa stiu daca este posibila o actiune in revendicare prin comparare de titluri in urmatorul caz. Mai precis, am un titlu de proprietate (mostenit de la ... (vezi toată discuția)
Titlu propietate dan944 dan944 Parintii mei au primit un titlu de propietate pe un teren . eu au decedat iar un unchi spune ca titlu a fost anulat. Cum pot afla daca a fost sau nu anulat? (vezi toată discuția)
Ce e de facut? shadyrk shadyrk Judecandu-se cu primaria, o persoana a obtinut titlu de proprietate pe un teren in baza unei expertize. Judecandu-ma si eu cu primaria, am obtinut titlu de ... (vezi toată discuția)