avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in revendicare prin comparare de titluri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in revendicare prin comparare de titluri

As dori sa stiu daca este posibila o actiune in revendicare prin comparare de titluri in urmatorul caz. Mai precis, am un titlu de proprietate (mostenit de la matusa mea decedata) pentru o suprafata de teren, pe care ea a obtinut-o in urma unei hotarari irevocabile, in calitate de mostenitoare a tatalui sau, care este inscris in registrul agricol din 1959-1963.
Pe de alta parte, o ruda oarecare a obtinut o alta hotarare irevocabila in numele unui autor care nu apare in registrul agricol din 1959-1963 si nici in recensamantul agricol din 1948, anuland suprafata atribuita anterior matusii mele. Aceasta ruda nu are insa titlu, ci doar hotararea irevocabila respectiva.
Termenul este depasit pentru a pune in discutie contrarietatea celor doua hotariri irevocabile. Este posibil sa incep o actiune care sa compare titlul matusii mele cu hotararea judecatoreasca a partii adverse ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: diana58 , utilizator 23:32, 3 Decembrie 2010
Asta este esenta actiunii in revendicare.
Dar cine dintre dvs. si-a intabulat dreptul de proprietate?
Nici una dintre cele doua parti nu are intabulare.
Ok, ce va impiedica sa faceti cadastru si sa intabulati repede?
Faptul ca hotararea irevocabila a partii adverse anuleaza hotararea irevocabila anterioara a matusii mele. Oricum, ruda respectiva s-a opus violent oricarei masuratori cadastrale, arogandu-si dreptul de proprietara.
De la o nota pe scara de la 1 la zece, cat de necesara e intabularea pentru a castiga procesul?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari irevocabile contradictorii pe legea 18/1991 diana58 diana58 1) Doresc sa stiu care din urmatoarele decizii irevocabile este valabila. Prima a fost pronuntata in 1997 si, conform legii 18/91,da dreptul matusii mele la ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate Mustatea Ioana Mustatea Ioana De unde am putea sa aflam cite hectare de teren a avut tatal nostru in afara de registrul agricol de la primaria din localitatea unde locuia si de ... (vezi toată discuția)
Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)