1) Doresc sa stiu care din urmatoarele decizii irevocabile este valabila. Prima a fost pronuntata in 1997 si, conform legii 18/91,da dreptul matusii mele la punerea in posesie cu o suprafata de teren ce a apartinut tatalui ei, conform inscrisurilor din registrul agricol al perioadei 1959-1963. In 2000 obtine titlul de proprietate, insa, partea adversa obtine in 2001 o alta decizie tot irevocabila care anuleaza suprafata respectiva de teren din titlul de proprietate, prevalandu-se de calitatea de mostenitoare ale unui autor care nu apare in registrul agricol din 1959-1963 si in nici un fel de alt inscris.
2) Ce se mai poate face pe cale civila sau penala?
1. O solutie ar fi fost revizuirea intemeiata pe disp.art.322 pct. 7 C.proc.civ., pentru contrarietate de hotarari, urmand ca in cazul in care este admisa, sa fie anulata ultima hotarare pronuntata cu incalcarea autoritatii de lucru judecat, dar din pacate nu cred ca mai sunteti in termenul de exercitare, prin raportare la disp.art. 324 C. proc.civ.( o luna de la comunicare sau de la pronuntarea ultimei hotarari).
2. Cu toate acestea, imi este f. greu sa cred ca cea de a doua hot. s-a pronuntat cu incalc.aut.de lucru jud. - este posibil sa fie o alta situatie juridica, de aceea ar tb. sa cons.un avocat.
3. Contrarietatea de hot. presupune ca litigiul s-a judecat intre aceleasi parti, in aceeasi calitate si avand acelasi obiect. ( nu pare a fi cazul dvs)
Cu siguranta ultima hotarare este cea care ramane in picioare.
Prima hotarare nu mai are importanta ,deorece titlul matusii dvs a fost anulat ,ceea ce este nul ramane.
Faceti o solicitare la Primaria in cauza si cereti o copie a registrului agricol al persoanei in cauza.Vedeti ce se intampla.Este foarte greu sa mai faceti ceva.Dvs in afara celor mentionate in evidentele Primariei aveti actul de proprietate asupra terenului?Daca da atunci mai vorbim.
Revizuirea este o cale de atac procesuala extraordinara ( folosita in procesul civil) si vizeaza hotararile judecatoresti, nu titlurile de proprietate emise in baza acestora.
Termenul de prescriptie este de 1 luna, si incepe sa curga de la data comunicarii, in cazul hot. definitive, si de la pronuntare, pentru cele nesupuse comunicarii.
In opinia mea, cazul dvs . nu se circumscrie ipotezei.