avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu proprietate

De unde am putea sa aflam cite hectare de teren a avut tatal nostru in afara de registrul agricol de la primaria din localitatea unde locuia si de titlurile de proprietate existente? Am avea o suspiciune asupra unuia din titlu si anume mai demult figura cu 7,5 ha iar acum sunt numai 7,0 in cel existent ?
Avem aceasta suspiciune deoarece la primaria satului exista persoane care ar trebui sa participe la suscesiunea terenului.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:02, 27 Aprilie 2011
Pai daca aceste persoane participa la succesiune aveau tot interesul ca, in cazul in care autorul era indreptatit la mai mult, sa fie inscrisa aceasta suprafata mai mare.
Cautati prin actele vechi, poate gasiti actele de provenienta ale terenului ... sau, daca stiti cand a fost dobandit terenul de catre autori incercati la arhivele nationale.
Solicitati in scris, registrului agricol acesta situatie.Daca vor minti, exista riscul de a depune plangere penala impotriva lor.
Mai puteti afla de la Arhivele Nationale sau de la Arhivele Notariale daca s-au efectuat acte notariale ale imobilelor respective.
Daca proprietatile au fost intabulate , puteti obtine informatii de la Oficiul cadastru si publicitate imobliara competent.
In ce act figurau 7.5 ha? Evidenta care a stat la baza reconstituirii dreptului de proprietate a constat in registrul agricol 1959-1963 si registrul cererilor de intrare in CAP (asta pe langa cartile funciare, acolo unde au existat). Mai poate fi verificat si borderoul recensamantului general al exploatatiilor agricoe si populatiei din 1948 (Arhivele nationale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate; cadastru dumifilote dumifilote As dori sa stiu care este documentul care este documentul care atesta suprafetele de teren aflate in proprietatea tatalui meu inainte de ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate - revendicare mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de ... (vezi toată discuția)
Constituire drept legea 18/91 in baza registru 1951/1955 ? bukinst bukinst Comsia de aplicare a Legii 18/1991 a constituit dreptul de proprietate pentru un cetatean care nu figura in registrul agricol 1959/1963. La sesizare s/a facut ... (vezi toată discuția)