avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate; cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate; cadastru

As dori sa stiu care este documentul care este documentul care atesta
suprafetele de teren aflate in proprietatea tatalui meu inainte de cooperativizare
(1962), unde poate fi consultat si daca, in calitate de unic mostenitor, se pot solicita o copie a acestuia. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:58, 4 Martie 2011
Registrul agricol 1959-1963 (la primarie), registrul cadastral din 1955 (tot la primarie, daca il mai au), registrul agricol 1951-1955, borderoul de la recensamantul populatiei si exploatatiilor agricole din 1948 (la Arhivele Nationale).
Multumesc. Care este temeiul legal ce poate fi invocat pentru a obtine o copie dupa rolul agricol? Banuiala mea este ca, la retrocedare, unele suprafete au fost diminuate functie de interesele unor vecini.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
dumifilote, utilizator
Legea 544/2001 - liberul acces la informatiile de interes public. Posibila diminuare a suprafetelor la retrocedare poate avea ca baza chiar textul legii 18/1991 care spune ca, in localitatile cu deficit de teren, se poate aplica o reducere de pana la 10% la fiecare suprafata retrocedata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire drept legea 18/91 in baza registru 1951/1955 ? bukinst bukinst Comsia de aplicare a Legii 18/1991 a constituit dreptul de proprietate pentru un cetatean care nu figura in registrul agricol 1959/1963. La sesizare s/a facut ... (vezi toată discuția)
Disparitia-furtul registre agricole din primarie-disparitie pagini din registrul decese cornaca cornaca Disparitia-Furtul Registre Agricole din primarie Am cerut primariei Adancata sa-mi dea copii din Registrele Agricole din perioada anilor 1951 - 1962. ... (vezi toată discuția)
Ce valoare juridica si legala are in fata instantei civile un registrul agricol din anii 1948 - 1951, privind terenuri vegetatie forestiera (teren padure) ? conform legea nr. 18/1991 si a legea nr.1/2000 soparla62 soparla62 Buna ziua, stimati utilizatori, sfatuitori, cunoscatori de drept civil, privind legile retocedarilor de terenuri. Intreb ? Ce valoare juridica si legala are ... (vezi toată discuția)