avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Activitate BIANCA MATEESCU

Activitate BIANCA MATEESCU

Un legatura cu intrebarea care am facut o incinte privind Asociatia de Proprietari care imi impune o suma lunara numita "Imbunatatire confort" pentru ca am un apartament per regim hotelier si pentru care consider ca este un abuso cunoasteti un avocat specializat in acest domeniu pentru a cita Asociatia in instanta?
Multumesc
Eu cred ca este acelasi lucro,eu am o garsoniera in regim hotelier,poate sa stea o persoana.
Platesc la termen intretinerea dar asociatia vrea de la mine dublu o taxa fata de cit plates la Anaf.
C'è diferenta face daca folosec de 10, 15 sau chiar 30 de ori persoane diferite liftul,de exemplu,sau acelasi chirias stabil cu neamuri sau prieteni.
Mi se pare ca suntem un pic cam fixati si inapoiati la minte cu ceea c'è priveste regimul hotelier.
Eu traiesc in Italia de 32 de ani si aici nu exista aceasta problema.
In schimb pentru o garsoniera in Romania mi am gasit o mie de probleme cu Asociatia de Proprietari.

M_P a scris:

Cum se încadrează un apartament in regim hotelier la cheltuielile generale ale blocului? Daca intr-o luna apartamentul e ocupat doar 5 zile sau pina in 15 zile , se percep taxe pe lift, gunoi, etc?, Pentru ca, in rest , pe taxa lunara sunt zero oameni declarați. Si oarecum nu pare cinstit sa se consume dar alții sa plătească. Măcar cei ce stau acolo, plătesc cel putin pt ei chiar daca au musafiri , dar asa nu este declarat nici o persoana.

Poate nu m am exprimat corect,mi se cere o suma in plus fata de ceea c'è platesc normal la intretinere ca toti cei proprietari.
Imi cer aceasta suma pentru ca ei considera ca folosind apartamentul in regim hotelier trebuie sa platesc in plus .
Motiveaza ca se creaza trafic,ca turistii care vin se schimba,ca folosesc liftul cu trolere, motive de genul asta.
Asociatia nu imi ofera nici o imbunatatire confort,totul platesc la intretinere.
Nu am avut nici o reclamatie,turistii sunt inregistrati pe AIRBNB si daca provoaca daune platesc despagubiri sau daca fac galagie pot fi evacuati.
Astea sunt regulile AIRNB.

Cornel Vasile a scris:

Cheltuielile asociației de proprietari reprezintă acele cheltuieli legate de exploatarea, repararea, întreținerea, modernizarea, reabilitarea proprietății comune, precum și cheltuielile cu serviciile de care beneficiază proprietarii și care nu sunt facturate acestora în mod individual.

Prin urmare, daca A.G. a decis ca este necesara o anumita suma pentru imbunatatirea confortului in acle imobil , sunteti obligat sa platiti acea suma stabilita lunar, ca si proprietar al apartamentului.

Multumesc pentru raspuns.
Chiar asa m am gindit sa procedez.
Platesc,dupa care vor vi obligati sa mi ramburseze sumele platite si cheltuieli de judecata.
Eu nu am semnat acel acord intocmit de Asociatie.
Cred ca daca il semnam nu aveam alternative.

latka a scris:

Nu este o taxa legală, mai ales ca va e cerută doar dvs. și nu are legătură cu proprietayea comuna,cdar nu puteți scăpa de ea (acum o plătiți), până nu dați în judecată asociația pentru anularea acelei hotărâri ilegale și restituirea sumelor ilegal încasate
Angajați un avocat și cereți instanței ca intimatul, asociația, să vă plătească și cheltuieli de judecată.
Temeiul legal al cererii dvs. de chemare în judecată e art. 52 alin 1 din legea 196/2018.

Buna seara,
Am un apartament in regim hotelier pe platforma Aibnb pentru care am primit aprobarea vecinilor limitrofi si obtinut Certificatul dr functionare de la Ministerul Turismului si Antreprenoriatului.
Asociatia de proprietari a facut o adunate generala in care au stabilit o taxa de 200 Ron lunar pentru "Imbunatatiri confort" si mi au cerut sa semnez un "Acord"
Eu am refuzat dar am pe nota de plata de intretinere aceasta suma.
Am cerut explicatii la Asociatie prin mail dar nu mi au raspuns.
Este corect ca Asociatia de Proprietari sa mi tacseze aceasta suma?