Marea majoritate a cheltuielilor la intretinere sunt legate de cota parte indiviza, mult mai putine cheltuieli se impart la numarul de persoane din locuinta.
Articolul 82
(1) Cheltuielile repartizate proporțional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru asigurarea serviciilor de utilități publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau desfășoară activități în mod curent în condominiu și care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită naturii și caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.
(2) Cheltuielile repartizate după numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru: apă rece, caldă și canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcționarea instalațiilor comune, inclusiv a ascensoarelor; colectarea deșeurilor menajere, vidanjare.
(3)
Modul de repartizare a cheltuielilor prevăzute la alin. (1) se stabilește printr-un regulament aprobat de comitetul executiv al asociației de proprietari.
[ link extern ]
Fiind totusi un apartament in regim hotelier ar trebui ca in AG sa se stabileasca un numar mediu de persoane pe luna (macar 1-2 persoane) , dupa discutii cu proprietarul, in functie de ce spatiu de cazare dispune.
Utilitatile at trebui sa fie contorizate si atunci proprietarul plateste dupa diferenta dintre indecsii contorilor.
M_P a scris:
Cum se încadrează un apartament in regim hotelier la cheltuielile generale ale blocului? Daca intr-o luna apartamentul e ocupat doar 5 zile sau pina in 15 zile , se percep taxe pe lift, gunoi, etc?, Pentru ca, in rest , pe taxa lunara sunt zero oameni declarați. Si oarecum nu pare cinstit sa se consume dar alții sa plătească. Măcar cei ce stau acolo, plătesc cel putin pt ei chiar daca au musafiri , dar asa nu este declarat nici o persoana.