avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate BOGDANPAUL9779

Activitate BOGDANPAUL9779

Poate fi obligat la compensatorii în contractul de munca de la ramura? Sau trebuie sa fie neapărat în contractul colectiv al firmei?

Cornel Vasile a scris:

Nimeni nu va poate spune ce sanse aveti ...sunt multe aspecte de luat in calcul , adica cele care se refera la conditiile de fond si conditiile de forma ale concedierii.

Bună seara, credeți ca am vreo șansă în instanta? Având în vedere ca un anumit salariat cu vechime la locul de munca de 2 luni este păstrat și eu cu vechime de aproape 2 ani sunt lichidat. ( pe același post) Mai ales ca și acum 2 luni angajatorul a avut probleme economice ( lipsa comenzilor care este și citata în preavizul meu)

Angajatorul mi-a prezentat astăzi nota de preaviz având în vedere instabilitatea și incapacitatea economica a firmei ( asta scrie și în nota de preaviz) . Am aproape doi ani angajat la ei si pe mine m-a lichidează și pe altul care are doua luni nu. Am cerut salarii compensatorii iar angajatorul a spus ca nu e obligat sa le acorde.

Eu ce pot face legal în situația data deoarece nu mi se pare normal sa ma dea afara și pe cel de 2 luni nu. Pot invoca un litigiu? Am vreo șansă?
Am făcut o refinantare la Tbi în 2021, am avut probleme financiare și nu am mai putut achita iar acum am de plata 12788 de lei. Am fost dat la o firma de creanțe și am făcut acord cu dânșii pe 300 de lei pe luna. Când am plătit prima luna 300 de lei sun la ei sa confirm plata și îmi spune ca degeaba am plătit 300 de lei deoarece dosarul l-au retras de la ei si ca acordul de plata nu mai este valabil .Ce pot sa fac ca deja sunt disperat... am rămas restant tot datorita TBI. Am vrut la început de restante sa fac angajament de plata și ei au spus ca nu am restante și a doua zi ma trezesc ca tot creditul mi l-au pus scadent anticipat , degeaba am tot sunat la ei și am trimis email-uri câteva zile la rand ca nu am am mai putut da de ei. Am depus plângere la ANPC și am primit răspuns ca plângerea este neintemeiata
Bună ziua... acum câțiva ani mama mea a vândut un apartament și m-a trecut pe mine și pe fratele meu coproprietari în locul ei și al tatălui mei. Fratele meu își cere deja partea de casă. Se poate face ceva în privința asta deoarece eu cu părinții mei locuim acolo și noi plătim toate impozitele și taxele el fiind doar pe contract coproprietar iar mama poate face dovada ca ea a avut apartamentul vechi și coprorprietarii nu au cumpărat casa ci mama doar ca a trecut coproprietari pe mine și pe fratele meu în locul ei