Buna!
Intrebarea 1 ---> Donatia nu poate fi atacata in instanta? (chiar si daca socrii ne doneaza amandurora acel teren) Eu asa stiam... ma refer in caz de divort. Mentionez ca nu ar exista alti mostenitori rezervatari, si sotul e copil singur la parinti.
Intr-adevar socrii au fost destul de cumpatati incat sa imi precizeze ca nu trebuie sa investesc nimic in terenul lor daca nu doresc, si se vor ocupa ei si sotul de construirea casei. Insa mi-am analizat putin situatia pe termen lung, si realist vorbind cand se mai strica ceva in casa nu poti mereu sa apelezi la socri si sot pentru banii lor... Mai iei niste mobilier, mai schimbi un frigider etc. Va fi o corvoada sa fac aceasta despartire la sange a banilor mei de terenul si casa respectiva, si am fi ca 2 straini in aceeasi casa (sub nicio forma asta nu se poate numi "echipa").
Intrebarea 2 ---> Daca casa e facuta in timpul casatoriei din veniturile sotului si ale socrilor, la ce complicatii ma expun? Ca presupun ca acea casa nu se imparte la amandoi, chiar si daca e facuta in timpul casatoriei si sub regimul comunitatii legale de bunuri.
Intrebarea 3 ---> Ati mentionat ca "veti avea drepturi egale". Dreptul de proprietate nu depinde mult si de cine initiaza DTAC-ul (Documentatia Tehnica pentru Avizul de Construire)? Ma scuzati ca intru atat in detalii, insa domeniul meu este arhitectura si sunt la inceput de drum cu partea legislativa. Altfel zis, nu conteaza cine este trecut la sectiunea de "beneficiari" si cine semneaza acel DTAC al casei?
Va intreb lucrurile astea ptc sotul si socrul sunt pe domeniul de constructii, si initial au insistat foarte mult sa facem casa inainte de casatorie... Si era vorba ca socrul sa porneasca procedurile pentru aviz. Probabil tot pentru a isi pastra resursele in familie. Insa nevazand vreun beneficiu, am refuzat sa ma implic in planurile unei case cu ei.
gi-jane2 a scris:
Va puteți căsători , iar asa cum va casatoriti, puteti și divorta, amânați făcutul de copii însă până aflați cu cine îl faceți cu adevărat.
Faptul ca il influențează parintii, nu e bine.
Parintii lui va pot dona amândurora terenul și puteti construi pe el, veti avea drepturi egale. Donatia e irevocabila. Dacă ii doneaza doar lui, nu e bine.
Daca e apartamentul lui, doar al lui, il poate include in comunitatea de bunuri prin conventie și veți imparti egal la un eventual partaj, nu se poate suci.
Dacq variatele de sus pica adoptați la casatorie separația de bunuri și va luati singura casa dvs prin credit și astfel veți avea casa dvs în caz ca lucrurile nu merg. Puteti sta în casa lui, dar nu investiți în ea.