Buna ziua! Ca sa fie mai clar ce imi doresc, o voi repeta aici: siguranta unui viitor care nu ma va pune in dezavantaj financiar atunci cand se vor relua discutiile cu privire la marirea familiei (lucru de care evident eu voi fi responsabila in masura de 99%). De asemenea, vreau sa evit situatiile in care imediat dupa nasterea unui copil se poate face intoarsa si ma trezesc ca partenerul si socrii ma dau afara din casa, din apartament, ptc sunt inconjurata de astfel de cazuri... Si nu ma refer la unu-2...
Imi doresc sa imi unesc fortele financiar cu partenerul, dar nu si cu socrii (sau cel putin nu imi doresc sa mi le unesc daca mai mult ma dezavantajeaza decat ma avantajeaza). Lucru cat se poate de normal, din punctul meu de vedere... Iar acest lucru se poate face ori prin excluderea lor TOTALA din calcul (situatie pe care partenerul nu vrea sa o accepte), ori prin unirea fortelor si cu socrii (dar controlat, pe cale LEGALA nu pe vorbe, cu drept de proprietate clar prevazut undeva si pentru mine). Al 2-lea scenariu e o optiune viabila pentru mine mai in josul listei de optiuni, si o iau in calcul doar daca continua sa insiste toti 3 cu a ne face noi doi casa pe terenul socrilor din partea partenerului.
Nu stiu cat se poate spune ca "regret ca sotul are bunuri" atata timp cat nici nu imi este clara cota lui de proprietate pe ce are (si cati bani au fost pusi si de parintii lui la aceste lucruri). Implicarea parintilor lui si a economiilor lor nu ne-a cauzat decat probleme....
Inca un lucru mai adaug: eu zic ca e destul de evident ca altfel stai in proximitatea unor socri bagaciosi cand stii ca ai si tu drept de proprietate. Nu vad cum cauzeaza asta uimire, e clar o siguranta enorma in plus simplul fapt ca te-ai putea impune in fata lor in cazul in care se depasesc niste limite si continua sa fie bagaciosi....
Iar legat de nunta, pana nu ne punem la punct cu planurile de viitor va fi amanata. Nu vad de ce sa te casatoresti cu cineva care trage in continuu ca lucrurile sa fie facute strict in beneficiul lui, si nu in beneficiul cuplului ca un tot unitar. Si simpla rezistenta cu care ma confrunt dupa o relatie atat de lunga e un semn urias de intrebare pentru mine...
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:
Nu imi este clar ce anume doriti dv. si cand exact este nunta. Nu sunt chiar sigura ca stiti ce va doriti.
Doriti sa va uniti fortele cu partenerul de viata inclusiv financiar, dar luati in calcul si o conventie matrimoniala de separare de bunuri, care nu v-ar surade daca va sustineti singura bunurile dv. Socrii sunt bagaciosi, ii puteti elimina din planurile dv., insa vad ca luati in considerare sa va mutati totusi langa ei, problema fiind pe numele cui e terenul...
Va spun sincer, sunt chestiuni pe care nu le puteti discuta pe net, public si e dificil sa gasiti solutii la probleme complexe. Nu ca nu va putem ajuta, insa nu e clar ce va doriti. Regretati ca sotul are bunuri si dv. nu aveti, asa pare. Sa ma iertati daca gresesc, este posibil sa nu inteleg corect situatia.